Cum poți ameliora durerile de genunchi. Care sunt sfaturie specialiștilor

Tineri care fac sport
Articulația genunchiului conectează coapsa de piciorul inferior / Pexels

Durerea de genunchi este un simptom extrem de comun care poate rezulta din orice, de la o leziune temporară la o afecțiune cronică. De obicei, durerea de genunchi se poate trata acasă cu odihnă și medicamente fără prescripție medicală. Află cum poți ameliora durerile de genunchi.

Cu toate acestea, mergi la medic dacă te-ai rănit sau ai dureri de genunchi mai mult de câteva zile la rând. Durerea de genunchi este durerea sau disconfortul pe care îl simțiți în sau în jurul articulației genunchiului.

Cum poți ameliora durerile de genunchi

Articulațiile sunt locuri din corpul tău unde două oase se întâlnesc. Articulația genunchiului conectează coapsa de piciorul inferior. Este locul în care osul coapsei (femurul) se întâlnește cu osul tibiei.

Genunchiul este cea mai mare articulație din corpul tău și absoarbe și susține o mare parte din greutatea ta atunci când te afli în mișcare. De aceea este una dintre cele mai frecvent rănite articulații. Durerea de genunchi poate fi o problemă temporară, dar poate fi și o problemă cronică care necesită diagnostic și tratament de la medicul specialist.

Durerea de genunchi poate să apară când și când. Unii oameni simt, de asemenea, durere în diferite momente ale zilei. Ai putea simți mai multă durere dimineața, când te trezești. De asemenea, este obișnuit să simți dureri de genunchi noaptea, mai ales dacă ai fost activ fizic pe parcursul zilei.

De obicei, durerea de genunchi se poate trata acasă, luând o pauză de la activitățile fizice și luând analgezice fără prescripție medicală. De asemenea, mergi la medic dacă simți o durere suficient de puternică care ajunge să-ți afecteze rutina zilnică sau care îți îngreunează mișcarea.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii de genunchi

  • Suprasolicitarea;
  • Artrită;
  • Leziuni;

Activitățile fizice, exercițiile fizice, practicarea sporturilor și munca fizică pot stresa articulația genunchiului. Efectuarea aceleiași mișcări repetitive (cum ar fi săriturile sau munca fizic[) poate provoca dureri de genunchi.

Durerea de genunchi este un simptom al problemelor comune de suprasolicitare.

Artrită

Artrita provoacă durere și inflamație în articulații. Artrita genunchiului este frecventă. Provoacă simptome precum durere, umflare și rigiditate.

Orice vătămare care afectează articulația genunchiului poate provoca durere. Leziunile genunchiului pot include leziuni de deformare repetitivă, leziuni sportive, traume precum căderi sau accidente de mașină.

Unele dintre cele mai frecvente leziuni care provoacă dureri de genunchi includ:

  • Entorsele genunchiului.
  • Genunchi hiperextinși.
  • Rupturi ale ligamentelor genunchiului .
  • Rupturi de menisc.
  • Fracturi osoase.
  • Luxații.

Cum se tratează durerea de genunchi

Tratamentul în cazul durerilor de genunchi va depinde de cauza acestora. Un medic specialist va sugera tratamente bazate pe severitatea durerii și cauza acesteia.

De cele mai multe ori este recomandat să oprești activitatea fizică care a provocat durerea pentru a evita agravarea rănii.

De asemenea, poți aplica o compresă cu gheață sau o compresă rece timp de 15 până la 20 de minute la fiecare oră, în prima zi după accidentare. După o zi, poți aplica gheață la fiecare trei până la patru ore. Nu aplica gheață direct pe piele.

Compresia ajută și ea la reducerea fluxului de sânge către genunchiul accidentat și reduce umflarea. Aplică un bandaj compresiv sau înfășoară-l în jurul genunchiului.

Ține genunchiul ridicat deasupra nivelului inimii. Îți poți sprijini genunchiul cu perne.

Medicamente pentru durerile de genunchi

Medicul îți poate sugera medicamente pentru a ameliora durerea de genunchi și orice alte simptome pe care le ai.

O orteză pentru genunchi va susține genunchiul și îl ține pe loc. Genunchierele funcționează menținând genunchiul aliniat. De obicei, sunt fabricate din plastic rigid sau metal, cu perne și curele care se înfășoară în jurul genunchiului și piciorului.

Specialistul poate sugera terapie fizică dacă ai artrită sau te recuperezi după o accidentare. Un kinetoterapeut îți va arăta întinderi și exerciții care întăresc mușchii din jurul genunchiului afectat. Acest lucru va îmbunătăți stabilitatea și poate ameliora durerea.

Cum poți preveni durerea de genunchi

Este posibil să nu poți preveni întotdeauna durerea de genunchi, mai ales dacă este cauzată de o accidentare pentru care nu ai reușit să o eviți.

Cel mai bun mod de a preveni durerea este să fii în siguranță atunci când ești activ fizic. În timpul sportului sau a altor activități fizice poartă echipamentul de protecție potrivit.

Oferă-i corpului tău timp să se odihnească și să se recupereze după o activitate intensă. Întinde-te și încălzește-te înainte de a face sport sau de a te antrena.

Lifestyle

copiii si telefonul mobil

Pericolele utilizării telefonului mobil. Un nou studiu aruncă în aer o teorie șocantă!

Incidenta leziunilor la cap si gat este in crestere in Statele Unite, ca urmare a utilizarii smartphone-urilor. In mod surprinzator, [...]

Afectiuni

adenomioza

Adenomioza, o problemă de sănătate greu de diagnosticat

Femeile se confruntă cu o mulțime de probleme de sănătate, mai ales în zona aparatului reproducător. Este o zonă sensibilă, [...]

Noutati

izoletă

Bioevac, izoleta românească. Cum arată dispozitivul inventat de militarii români în timp record

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cercetătorii militari au construit în timp record un sistem de evacuare a personalului contaminat [...]