Este sau nu o alegere sănătoasă? Siropul de arțar: beneficii și contraindicații

sirop de arțar
Imagine de Piviso via Pixabay

Deși este originar din Canada, așa cum se întâmplă și cu alte produse, siropul de arțar a devenit popular și la noi în țară, mai ales printre cei care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

Se pare că acest sirop a fost descoperit din greșeală de o femeie din tribul indian Iroquois, care l-a confundat cu apa și care și-a dat seama după ce l-a adăugat în mâncare că preparatul ei este foarte dulce.

În prezent, peste 80% din producția de arțar provine din Quebec. Siropul de arţar este clasificat în mai multe categorii: A, B, C şi D. Siropul de grad D este cel mai închis la culoare şi singurul 100% natural.

Valorile nutriționale ale siropului de arțar potrivit maplefromquebec.ca:

  • Calciu – 7% din doza zilnică recomandată
  • Potasiu – 6% din doza zilnică recomandată
  • Fier – 7% din doza zilnică recomandată
  • Zinc – 28% din doza zilnică recomandată
  • Mangan – 165% din doza zilnică recomandată

Beneficiile siropului de arțar

Siropul de arțar este bogat în antioxidanți, care sunt eficienți în combaterea radicalilor liberi ce determină apariția unor boli precum diabetul sau chiar cancerul. Cu cât siropul de arțar este mai închis la culoare, cu atât este mai bogat în antioxidanți.

Studiile mai arată că siropul de arțar ajută și atunci când iei antibiotice, deci poate grăbi vindecarea când corpul luptă cu o infecție, spune medicalnewstoday.com.

Zincul și manganul din compoziția siropului de arțar întăresc sistemul imunitar, ajutând deci și la fortificarea imunității organismului.

La fel ca și mierea, siropul de arțar reduce inflamația de la nivelul pielii, dar și hidratează pielea foarte uscată.

Profită de reducerile de pe vegis.ro și cumpără din sursă sigură produsele de care ai nevoie.

Contraindicații pentru siropul de arțar

Chiar dacă are în compoziție o mulțime de ingrediente care aduc beneficii organismului, trebuie menționat că siropul de arțar are un conținut mare de zahăr, deci poate provoca neplăceri persoanelor care au probleme cu greutatea sau cu glicemia.

Siropul de arțar este în concluzie mai bun decât zahărul, dar cu toate acestea nutriționiștii îndeamnă la moderație în ceea ce privește consumul lui.

Noutati

Dr. Laura Girbea

(P) Dr. Laura Gîrbea: ‘’De ce sa alegi aparatul dentar Damon Clear in tratamentul ortodontic?’’

Scopul unui aparat dentar este acela de a trata diverse afectiuni de aliniere, inghesuire sau proeminenta a dintilor. Tratamentul ortodontic [...]

Timp liber

filme

Seriale care te ajută să treci mai repede peste o despărțire

Sentimentele de după o despărțire sunt de-a dreptul amestecate. Fie te simți mai bine, fie nu ești deloc în apele [...]

Noutati

obezitate

De ce avem atât de mulți oameni supraponderali în România. Veniturile și educația, printre factori.

Cel mai recent studiu arată că, în România, peste jumătate din populația adultă este supraponderală, iar aproape 20% a depășit [...]