Este sau nu o alegere sănătoasă? Siropul de arțar: beneficii și contraindicații

sirop de arțar
Imagine de Piviso via Pixabay

Deși este originar din Canada, așa cum se întâmplă și cu alte produse, siropul de arțar a devenit popular și la noi în țară, mai ales printre cei care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

Se pare că acest sirop a fost descoperit din greșeală de o femeie din tribul indian Iroquois, care l-a confundat cu apa și care și-a dat seama după ce l-a adăugat în mâncare că preparatul ei este foarte dulce.

În prezent, peste 80% din producția de arțar provine din Quebec. Siropul de arţar este clasificat în mai multe categorii: A, B, C şi D. Siropul de grad D este cel mai închis la culoare şi singurul 100% natural.

Valorile nutriționale ale siropului de arțar potrivit maplefromquebec.ca:

  • Calciu – 7% din doza zilnică recomandată
  • Potasiu – 6% din doza zilnică recomandată
  • Fier – 7% din doza zilnică recomandată
  • Zinc – 28% din doza zilnică recomandată
  • Mangan – 165% din doza zilnică recomandată

Beneficiile siropului de arțar

Siropul de arțar este bogat în antioxidanți, care sunt eficienți în combaterea radicalilor liberi ce determină apariția unor boli precum diabetul sau chiar cancerul. Cu cât siropul de arțar este mai închis la culoare, cu atât este mai bogat în antioxidanți.

Studiile mai arată că siropul de arțar ajută și atunci când iei antibiotice, deci poate grăbi vindecarea când corpul luptă cu o infecție, spune medicalnewstoday.com.

Zincul și manganul din compoziția siropului de arțar întăresc sistemul imunitar, ajutând deci și la fortificarea imunității organismului.

La fel ca și mierea, siropul de arțar reduce inflamația de la nivelul pielii, dar și hidratează pielea foarte uscată.

Profită de reducerile de pe vegis.ro și cumpără din sursă sigură produsele de care ai nevoie.

Contraindicații pentru siropul de arțar

Chiar dacă are în compoziție o mulțime de ingrediente care aduc beneficii organismului, trebuie menționat că siropul de arțar are un conținut mare de zahăr, deci poate provoca neplăceri persoanelor care au probleme cu greutatea sau cu glicemia.

Siropul de arțar este în concluzie mai bun decât zahărul, dar cu toate acestea nutriționiștii îndeamnă la moderație în ceea ce privește consumul lui.

Sanatate

spital

De ce este importantă o a doua opinie medicală?

Sănătatea este bunul cel mai de preț al fiecărui om, de aceea pentru pacienții de toate vârstele este esențial modul [...]

Dieta si nutritie

pâine

Pâine de casă – rețeta cu care nu vei da greș

Dacă vrei să te apuci să faci pâine în casă atunci cu rețeta aceasta trebuie să începi. Chiar dacă nu [...]

Psihologie

munca acasa

26% dintre români spun că munca de acasă le-a înrăutățit starea emoțională

Majoritatea companiilor au găsit soluții pentru a-și continua activitatea trimițându-i pe angajați acasă. În ultimul an, tot mai mulți români [...]