Ce este fenomenul COVID-Flu și ce legătură are cu vaccinul anticoronavirus

coronavirus
Imagine de Mohamed Hassan via Pixabay

Așa cum au mai spus-o de multe ori până acum, autoritățile române sunt de părere că și dacă exista, un vaccin anticoronavirus nu reușea să calmeze situația în întreaga lume, așa că recomandarea celor din Departamentul pentru Situații de Urgență este ca oamenii să se vaccineze în număr cât mai mare împotriva gripei sezoniere.

Raed Arafat a declarat că țara noastră se află pe lista țărilor care au comandat un vaccin împotriva Covid-19, dar că este nevoie de o cantitate uriașă de doze pentru a opri răspândirea virusului. De altfel, recomandarea Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență este ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a evita îmbolnăvirea simultană cu virusul gripal și noul tip de coronavirus, mai ales că medicii nu știu încă să facă pre bine diferența între simptomele celor două.

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici„, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Specialiștii în sănătate au încă multe întrebări fără răspuns. Aceștia nu știu cum se va comporta virusul când vor scădea temperaturile, nu știu cum va influența gripa sezonieră situația pandemiei, deci și recomandarea lor este ca vaccinarea împotriva gripei sezoniere să fie pe lista de priorități.

Potrivit The Guardian, medicii speră să descopere cât mai multe despre coronavirus, despre tratamentul cel mai bun care să fie aplicat pacienților în stare gravă, astfle încât fenomenul Covid-flu să nu aibă o amploare foarte mare.

Cea mai mare îngrijorare a medicilor în legătură cu Covid-flu este că vor trebui să acorde o atenție mai mare fiecărui pacient ăn parte, ceea ce înseamnă timpi mai mari de așteptare în spitale și îngreunarea altor proceduri până la stabilirea unui diagnostic corect. Plus că, spun ei, în cazul în care un pacient este diagnosticat simultan cu gripă și COVID-19, complicațiile pot fi mult mai severe.

În ceea ce privește vaccinul antigripal, dozele achiziționate de Ministerul Sănătății vor fi destinate copiilor cu vârsta între 6 luni și 5 ani, gravidele, personalul medical, persoanele cu boli cronice și orice persoană cu vârsta peste 65 de ani.

În ultimii ani, vaccinarea antigripală a început pe 15 octombrie, însă anul acesta, regulile au fost adaptate situației actuale. Conform Mediafax, Ministerul Sănătății a anunțat că va începe campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere în a doua jumătate a lunii septembrie: „Avem acord cadru pentru vaccinul antigripal, anul acesta se vor achiziționa 3 milioane de doze. Deja pentru 2 milioane au fost încheiate contracte„.

Comisia Europeană a încheiat și ea vineri discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19.

Citește și: Raed Arafat, cum se transmite virusul în comunitate, pe înțelesul tuturor

Noutati

vaccin

13.569 de români s-au vaccinat anti-Covid! Când începe imunizarea în toate județele țării?

Procesul de vaccinare împotriva noului Coronavirus este în plină desfășurare în țară. Autoritățile au anunțat că începând de luni, 4 [...]

Sanatate

femei

8 lucruri despre corpul femeilor pe care cu siguranță nu le cunoști

Așa cum se întâmplă în mai toate domeniile, există anumite lucruri pe care nu le spune nimeni și pe care [...]

Alimente

rodie

VIDEO. Cea mai simplă metodă de a curăța rodia. Trucul care face înconjurul internetului

Rodia se numără printre fructele care sunt absolut delicioase, dar care îți dau bătăi de cap atunci când trebuie să [...]