Cât timp va dura epidemia de Coronavirus? În cât timp viața va reveni la normal?

oameni cu măști
Photo by cottonbro from Pexels

BBC a publicat astăzi o articol care încearcă să răspundă la cea mai arzătoare dilemă a Planetei – când se va termina epidemia de Coronavirus și în cât timp viața pământenilor va reveni la normal? În material. jurnalistul James Gallagher, corespondent specializat pe Sănătate se întreabă când ne vom putea relua viața normala?

În ciuda faptului că în lume numărul de îmbolnăviri va scădea, se pare că finalul acestei crize mondiale este departe de final. Este posibil ca efectele pe care impactul acestui virus îl are asupra populației să dispară abia în câțiva ani. Va trece mult timp până când valul va dispărea – posibil ani. Închiderea forțată a unor mari părți din societate nu este sustenabilă pe termen lung, pagubele economice și sociale ar fi catastrofale. – se arată în articolul publicat de BBC.

Ceea ce le trebuie țărilor este o strategie de exit, un mod de a ridica restricțiile și de a reintra în normal, însă virusul nu va dispărea. Dacă ridici restricțiile care țin virusul sub control, atunci cazurile de îmbolnăvire se întorc. E inevitabil! Este o provocare uriașă științifică și socială – se mai arată în articol.

Există trei metode prin care omenirea ar putea ieși din această criză:

  • Vaccinarea
  • Imunizarea naturală a unui număr suficient de mare de oameni
  • Schimbarea definitivă a stilului nostru de viață și a societății

Fiecare din acestea ar reduce posibilitatea ca virusul să se răspândească.

laborator
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Cercetătorii depun eforturi colosale pentru a opri pandemia!

În ciuda faptului că cercetătorii au început să testeze primele variante de vaccin anti Covid-19, se pare că el nu va fi disponibil pe piață mai devreme de 12-18 luni, în așa fel încât să fie sigur pentru populație.

Travel

Grecia

Cât costă și unde poți un test anti-COVID. Ai nevoie de rezultat la Vamă dacă vrei să-ți faci vacanța în Grecia

Tot mai mulți oameni își fac vacanța în Grecia în această vară, dar după ce numărul de infectări a crescut [...]

People

Dr. Vlad Predescu

Dr. Vlad Predescu: ”În viitor, toate intervențiile chirurgicale vor fi asistate de computer, atât în etapele pregătitoare, cât și în timpul operației ”

Vlad Predescu este unul dintre cei mai reputați chirurgi ortopezi din România, cu o vastă experiență în domeniul protezării articulare [...]

Lifestyle

zodii

Animalul care îți descrie cel mai bine personalitatea, în funcție de zodie

Fiecare dintre noi are un animal care îi reprezintă personalitatea. Tu știi care este al tău? BERBEC – PISICA Cei [...]