Este necesar să te speli imediat pe mâini după ce ai atins următoarele 10 obiecte

mâini
Imagine de Ivabalk via Pixabay

Spălarea mâinilor cu apă și săpun trebuie să fie deja o rutină și nu un lucru de discutat, mai ales în această perioadă. Este esențial să te speli pe mâini pentru o igienă corespunzătoare și să limitezi cât mai mult transferul de bacterii, virusuri sau germeni.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din întreagă lume recomandă utilizarea săpunului și a apei curate sau a unui produs de dezinfectare pe baza de alcool pentru curățarea mâinilor murdare. Ambele sunt modalități eficiente de a menține germenii la distanță.

Chiar dacă este practic imposibil să ai mâinile curate mereu, este absolut esențial ca după atingerea următoarelor 10 lucruri să te speli pe mâini cu apă și săpun.

Deși este mai recomandat să folosești cardul, există și situații când utilizarea bancnotelor este necesară. După atingerea bancnotelor, e imperios necesar să te speli pe maini. De-a lungul timpului, studiile care s-au efectuat pe bancnote au scos la iveală faptul că acestea conțin sute de microorganisme, inclusiv bacterii orale și vaginale, virusuri și ADN de la animale de companie. Unele banconte și monede conțin inclusiv agenți patogeni precum E. coli și salmonella.

Blustradele, mânerele și clanțele sunt elemente care fac parte din categoria obiectelor după care trebuie neapărat să te speli sau să te dezinfectezi. Mult prea multe persoane ating aceste suprafețe și nici nu mai încape discuție despre spălatul mâinilor.

Nu ai cum să îl eviți dacă mergi să iei masa în oraș, dar trebuie să-ți spunem că meniul este cel mai „bun” transportator de germeni dintr-un restaurant. Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că meniurile pe care le-au studiat în cadrul unui experiment aveau pe ele aproximativ 185.000 de organisme bacteriene.

Trebuie să te speli pe mâini după fiecare obiect atins într-un cabinet medical. Sute de pacienți tranzitează zilnic în acest spațiu, majoritatea lucrurilor din cabinetul unui medic sunt pline de bacterii – în special pixurile. Potrivit Reader’s Digest, pe un instrument de scriere dintr-un spital sau cabinet medical sunt cu 46.000 mai mulți germeni decât pe un vas obișnuit de toaletă.

Chiar dacă sunt ale familiei, animalele nu fac excepție de la regula de aur a spălatului pe mâini. Ai pus mâna pe un animal, fugi repede la baie și speli temeinic mâinile.

Este esențial să te dezinfectezi pe mâini după atingerea oricărui ecran cu senzori. Telefoanele fac parte și ele din această categorie, mai ales că uneori le mai împrumutăm și altora sau le folosim după ce am atins zone contaminate.

Bureții de bucătărie sau tocătoarele sunt unele dintre acele obiecte foarte murdare, chiar dacă aparțin unui spațiu care ar trebui să fie impecabil mereu, bucătăria. Există 326 de specii diferite de bacterii pe bureții cu care speli vasele. Așadar, este esențial să te curăți corect pe mâini înainte de a pregăti o masă și după manipularea cărnii crude.

Trebuie să te speli imediat pe mâini după ce ai folosit obiecte de scris care nu îți aparțin. Un pix care circulă într-un birou de dimensiuni medii are de zece ori mai mulți germeni decât un vas de toaletă, cu aproximativ 200 de bacterii pe centimetru pătrat.

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că dozatoarele de săpun reîncărcabile sunt pline de microbi. Aceștia spun că atingerea containerelor de săpun reîncărcabile poate transferă de fapt mai multe bacterii pe mâini decât dacă le-am introduce într-un vas de toaletă.

La fel ca în cazul pixurilor sau balustradei, e important să eviți să atingi butoanele, dozatoarele, ecranele, tăvițele din aerport și avion. În majoritatea cazurilor, oamenii care au tranzitat aceste locuri și-au pus propriile obiecte contaominte acolo și au murdărit împrejurimile.

Psihologie

depresie

5 factori de risc care pot cauza depresia

Depresia este clasificată ca o tulburare de dispoziție/ stare. Cei care sunt deprimați au sentimente profunde de tristețe, pe lângă [...]

Sanatate

anticonceptionale

Efectele anticoncepționalelor. Cum te mai ajută în afară de faptul că te protejează de o sarcină nedorită

Anticoncepționalele conțin o combinație de progesteron și estrogen care are și alte efecte benefice asupra organismului, în afară de faptul [...]

Psihologie

plictiseală

Sindromul Boreout sau ce înseamnă să fii bolnav de plictiseală

Dacă nu ai o activitate și te plictisești destul de mult atunci se poate spune că te poți îmbolnăvi de [...]