Minutele care pot face diferența. Caravană naţională de ecografii mamare gratuite continuă

cancer la sân
Imagine de Miguel Á. Padriñán via Pexels

Începând cu 31 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer şi pot beneficia de o consultaţie medicală gratuită în cele 16 oraşe incluse în caravana medicală de anul acesta. CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viaţă sănătos şi responsabil.

Este o iniţiativă ce îşi propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor şi pentru a se concentra pe prevenţie. România este ţara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 şi 4) a cancerului la sân. Este al patrulea an în care două branduri puternice îşi unesc forţele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalităţii cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă oră va străbate ţara alături de medici specialişti carevor oferi consultaţii senologice gratuite. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staţiona timp de trei zile. Anul acesta proiectul se desfăşoară în trei etape: prima etapă se încheie la mijlocul lunii august, cea de-a doua etapă începe pe 18 august, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru perioada 7 septembrie – 2 octombrie. Peste 1500 de femei vor beneficia, în 2020, de anamneze şi ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie- şi de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraş).

Programul primei etape (31 iulie- 14 august) a caravanei #CancelCancer2020 este următorul: 

  • Mediaş 31 iulie-2 august 
  • Deva 3-5 august 
  • Alba Iulia 6-8 august 
  • Zalău 9-11 august
  • Carei 12-14 august

Consultaţiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 30 de ecografii pe zi. Contextul pandemic implică o serie de măsuri şi reguli ale caravanei cu privire lanormele de igienă şi de distanţare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat şi se desfăşoară conform următorului orar: Ziua 1/oraş: 12:00-20:00 Ziua 2/oraş: 10:00-19:00 Ziua 3/oraş: 10:00-19:00. 

Detaliile campaniei şi adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul stopcancerlasan.ro şi pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân

Campania #CancelCancer a fost iniţiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 şi este un demers social cu scopul de a îmbunătăţi statisticile, de a educa femeile din România şi de a transforma prevenţia într-un subiect uzual şi firesc.

newsletter

Sanatate

ureche

Și ție îți țiuie urechile destul de des? Vezi ce înseamnă și când este cazul să te îngrijorezi

Dacă se întâmplă să auzi des sunete sau zgomote pe care nimeni din jurul tău nu le aude, atunci s-ar [...]

Alimente

iaurt

Mănânci iaurt cu fructe sau cereale? Uite ce spun specialiștii despre el

Multe teorii susțin că iaurtul este un aliment bun pentru sănătate, ajută la slăbit, dar în varianta simplă, naturală, fără [...]

Lifestyle

crema de soare

Ce faci cu crema de protecție solară de anul trecut? Ce spun specialiștii despre refolosirea ei

Aproape niciodată nu se termină crema de protecție solară atunci când se încheie și sezonul estival. Mereu rămâne și de [...]