Minutele care pot face diferența. Caravană naţională de ecografii mamare gratuite continuă

cancer la sân
Imagine de Miguel Á. Padriñán via Pexels

Începând cu 31 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer şi pot beneficia de o consultaţie medicală gratuită în cele 16 oraşe incluse în caravana medicală de anul acesta. CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viaţă sănătos şi responsabil.

Este o iniţiativă ce îşi propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor şi pentru a se concentra pe prevenţie. România este ţara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 şi 4) a cancerului la sân. Este al patrulea an în care două branduri puternice îşi unesc forţele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalităţii cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă oră va străbate ţara alături de medici specialişti carevor oferi consultaţii senologice gratuite. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staţiona timp de trei zile. Anul acesta proiectul se desfăşoară în trei etape: prima etapă se încheie la mijlocul lunii august, cea de-a doua etapă începe pe 18 august, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru perioada 7 septembrie – 2 octombrie. Peste 1500 de femei vor beneficia, în 2020, de anamneze şi ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie- şi de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraş).

Programul primei etape (31 iulie- 14 august) a caravanei #CancelCancer2020 este următorul: 

  • Mediaş 31 iulie-2 august 
  • Deva 3-5 august 
  • Alba Iulia 6-8 august 
  • Zalău 9-11 august
  • Carei 12-14 august

Consultaţiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 30 de ecografii pe zi. Contextul pandemic implică o serie de măsuri şi reguli ale caravanei cu privire lanormele de igienă şi de distanţare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat şi se desfăşoară conform următorului orar: Ziua 1/oraş: 12:00-20:00 Ziua 2/oraş: 10:00-19:00 Ziua 3/oraş: 10:00-19:00. 

Detaliile campaniei şi adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul stopcancerlasan.ro şi pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân

Campania #CancelCancer a fost iniţiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 şi este un demers social cu scopul de a îmbunătăţi statisticile, de a educa femeile din România şi de a transforma prevenţia într-un subiect uzual şi firesc.

Sanatate

covid

Trebuie sau nu să dezinfectezi cumpărăturile? Care sunt avertismentele specialiștilor

Până în acest moment nu există niciun fel de dovadă a faptului că noul coronavirus se poate transmite prin intermediul [...]

Dieta si nutritie

mancare

Sfaturi care să te ajute să previi mâncatul în exces când lucrezi de acasă

Pandemia nu s-a sfârșit, iar cele mai multe companii au ales telemunca, așa că după multe alte aspecte din viață [...]

Dieta si nutritie

Preparat minune din Psiho-Dietă: pâinea care nu îngrașă

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, creatoarea Psiho-Dietei, metoda revoluționară [...]