Vrei să ai mereu un bronz frumos? Află ce trbuie să mănânci ca să ai rezultatele dorite

Dacă vrei un bronz frumos, nu este nevoie să stai prea mult la soare, spun specialiștii. Riscul să te arzi este prea mare ca să te expui, iar mai apoi pielea se va coji și rezultatul sigur nu te va mulțumi.

Trebuie să știi că dacă vrei un bronz frumos, îl poți obține cu ajutorul unei alimentații sănătoase și corecte, iar pielea ta îți va mulțumi și va arăta exact așa cum îți dorești tu.

Vara în farfuria ta trebuie să predomine culori precum galben, portocaliu, roșu și verde. Acestea sunt culorile pentru fructele și legumele care conțin betacaroten și se găsesc în morcovi, piersici, caise, roșii, pepene galben, căpșuni, salata, spanac, ardei gras.

Beta-carotenul este transformat în organism în vitamina A, care este un antioxidant indispensabil și care protejează pielea de efectul radicalilor liberi.

Uleiul de măsline este un alt aliat de nădejde. Acesta poate fi aplicat atât pe piele, dar îl poți integra ușor și în preparate culinare. Aplicat direct pe piele acesta oferă o tentă aurie, excat ce vrei tu de la un bronz perfect.

Despre uleiul de măsline se mai spune că face casă bună cu roșiile și că împreună favorizează asimilarea licopenului, un antioxidant care reduce riscul arsurilor solare sau al altor afecțiuni ale pielii.

Alte vitamine și minerale care te ajută să ai un bronz frumos sunt seleniul, vitaminele A și E. Vitamina A se găsește în ficat, ouă, pește gras, unt și brânză, iar vitamina E în oleaginoase precum nuci, alune și arahide. Seleniul este un mineral care protejează împotriva petelor solare, facilitează bronzatul și încetinește îmbătrânirea.

Pentru a avea un bronz de durată, specialiștii recomandă consumul alimentelor bogate în tirozină, substanță care participa la reacțiile chimice importante din organism. Tirozina se găsește în brânză, lapte și gălbenuș de ou.

Trebuie menționat un lucru important. Ai mare grijă la consumul de vitamina C înainte de a merge la plajă. Chiar dacă este considerată un adjuvant de nădejde, aceasta întârzie procesul de bronzare.

Cel mai bine este să eviți consumul exagerat de portocale, de lămâi sau de grepfruit, de varză, pătrunjel, cartofi și de broccoli în perioadele în care te expui la soare.

newsletter

Lifestyle

Chile.

Top 3 țări cu cele mai sănătoase alimente

George Institute for Global Health a realizat anul trecut un studiu care are rezultate mai mult decât surprinzătoare: Marea Britanie [...]

Sanatate

covid

Dexametazona, medicamentul minune care poate vindeca pacienții infectați cu coronavirus

Dexametazona este un medicament care de-a lungul timpului a stârnit o mulțime de controverse, dar se pare că acum este [...]

Afectiuni

Dr. Gheorghe Niță

Cancerul de prostată – care sunt factorii de risc care pot declanșa apariția acestuia. Poate fi transmis ereditar?

Cancerul de prostată este al doilea cancer, după cancerul de plămân, întâlnit la bărbat la nivel mondial și ocupă locul [...]