Cele mai scumpe genți din lume se licitează la București

licitatie Artmark genti Birkin

O colecție impresionantă de genți rare, scumpe și extrem de râvnite a ajuns la București. Considerate Rolls Royce-urile genților de firmă, create de Hermes, colecția a fost pusă la vânzare, prin licitație, la casa Artmark.

Dacă în perioada de pandemie ați pus bani în pușculiță și ați strâns ceva, poate că e o investiție bună să-i băgați într-o geantă rară. 6 celebre exemplare Birkin, modelul preferat al vedetelor, printre care Kim Kardashian, Victoria Beckham sau Sarah Jessica Parker, se vor vinde pentru prima dată în România într-un eveniment exclusivist, desfășurat online, marți, 8 decembrie, ora 18:30, la casa Artmark – Licitația de Crăciun, secțiunea dedicată genților Hermès, Chanel &  Louis Vuitton, precum și Vinurilor de Colecție.

Modelele de lux Birkin, ce valorează împreună cât un tablou important de Nicolae Grigorescu ori cât cea mai scumpă mașină de lux din România, reprezintă adevărate obiecte de cult fashion, căpătând, de-a lungul timpului, o notorietate mai mare decât Jane Birkin, frumoasa actriță britanică care a inspirat modelul perfect de geantă, creat de Hermès în 1984. Gențile Birkin nu se pot achiziționa pur și simplu de la magazinele Hermès, se comandă din timp – și nu de către oricine, doar clienții fideli având acces la a comanda o asemenea geantă, și se așteaptă semnificativ, uneori ani de zile, pentru livrarea acestui model.

Recent, un model Birkin Himalaya Crocodile Diamond s-a adjudecat, la o licitaţie din Hong Kong, cu 350.000 de dolari

Cea mai impresionantă și valoroasă apariție, între cele 77 de genți ale secțiunii licitației, între care 15 Hermès, este modelul ,,Birkin 30” din piele de crocodil. Rarisimul exemplar este realizat în culoare Scheherazade Pink și are un preț de pornire de 27.000 de euro, raportat la un preț de magazin de 82.000 de euro. De știut că preţurile unei genți Birkin din piele de crocodil sau struţ pornesc de la un minim de 20-30.000 de euro și pot ajunge până la 300-350 de mii de euro (recent un model Birkin Himalaya Crocodile Diamond s-a adjudecat, la o licitaţie din Hong Kong, cu 350.000 de dolari).

Psihologie

O femeie îmbrăcată în costum elegant, cu părul coafat, care arată semnul ok către camera de fotografiat

Cum să-ți construiești încrederea în sine

Încrederea este un sentiment de siguranță în ceea ce privește abilitățile, calitățile și judecata ta. Asociația Americană de Psihologie definește [...]

Familie

Maroc

10 locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă iubești mâncarea

Eater, un ghid online care oferă review-uri și știri despre industria restaurantelor, a creat de curând o listă cu locuri [...]

Sanatate

femei

8 lucruri despre corpul femeilor pe care cu siguranță nu le cunoști

Așa cum se întâmplă în mai toate domeniile, există anumite lucruri pe care nu le spune nimeni și pe care [...]