Medic: „Nu crezi în Covid. Atunci hai cu noi în terapie intensivă fără mască și respiră adânc!”

coronavirus
Imagine de Klaus Hausmann via Pixabay

Medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul „Victor Babeș” din București, unul dintre oamenii care se luptă cu noul tip de coronavirus pentru a salva de la moarte fiecare pacient care se luptă pentru viața sa, transmite un mesaj extrem de dur celor care susțin teoriile inexistenței virusului și care refuză să poarte masca sanitară.

Aceasta îi roagă pe cei care nu cred că acest virus există să își imagineze cum ar fi dacă ar sta fără mască într-o secție de terapie intensivă, alături de pacienți care abia mai respiră.

Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască ( că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați. Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă…. Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră aaadââânc, trage aer în piept, dă-l afară…. ….poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP…. Așaaaaa, acum așteptăm 6-7 zile.. Ne chemi tu când te apucă….cum ce, Covidu ăla care nu există. Ai curaj? ….că la vorbe sunteți meșteri toți…..doctori sunteți toți….incredibil!„, este mesajul medicului Simin Aysel Florescu.

Autoritățile au anunțat, marți, 14 iulie, noul bilanț al numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore în România. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 637 de cazuri noi de îmbolnăvire – semnificativ mai mult decât luni, 13 iulie, când au fost 413 cazuri noi.

De asemenea, în intervalul 13-14 iulie 2020 s-au înregistrat 30 de decese.

Până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Sanatate

coronavirus

Testările combinate de grup: ce sunt și cum pot ajuta la combaterea COVID-19

Se numește testarea combinată de grup, pooling, și este o nouă metodă de depistarea a Covid-19. Aceasta a intrat în [...]

Nutritie si sport

apă

Cum poți face la tine acasă apă alcalină. Află ce beneficii are

Chiar dacă beneficiile apei alcaline reprezintă un subiect controversat și intens discutat și este cunoscut faptul că nici măcar toți [...]

Dieta si nutritie

mancare sanatoasa

Cum ar trebui să arate meniul unei zile pentru o persoană care are un stil de viață echilibrat

Am discutat cu trei specialiști în nutriție despre cum ar trebui să arate meniul unei zile pentru o persoană care [...]