Lucruri uimitoare pe care sigur nu le știi despre aspirină

aspirina
Imagine de Steve Buissinne via Pixabay

Aspirina este unul dintre cele mai utilizate medicamente, dar nu, ea nu este bună numai pentru a evita durerile de cap.

Vezi mai jos o listă cu întrebuințări mai puțin obișnuite ale aspirinei:

Aspirina are proprietăți antiinflamatorii. Se spune că dacă ai o zonă a piele cu probleme, trebuie să zdrobești 2-3 aspirine, să le amesteci cu suc de lămâie, să le pui pe piele și să le lași să acționeze câteva minute.

Cu siguranță o altă întrebuințare mai puțin cunoscută despre aspirină este că dacă o umezești puțin și o pui peste o înțepătură de insecte, acesta va calma zona iritată.

Dacă ai probleme cu tenul și vrei să fie din nou neted, amestecă 7 aspirine cu 3 linguri de iaurt și cu o lingură de miere. Las-o mai apoi să acționeze câteva minute și va reduce considerabil petele de pe ten.

Mătreaţa nu provoacă doar mâncărimi, ci este şi inestetică. Pentru a scăpa de mătreaţă, zdrobește 2 pastile de aspirină şi amestecă-le cu şamponul pe care îl folosești.

Aspirina poate acționa și ca un exfoliant. Aceasta va îndepărta celulele moarte și va reduce excesul de sebum.

Dacă ai probleme cu bătăturile, ai nevoie de 5-6 tablete pisate de aspirină. Prepară o pastă din aspirinele zdrobite amestecate cu câte 1/2 linguriţă de suc de lămâie şi de apă. Aplică pasta pe zona afectată, apoi înfăşoară piciorul într-un prosop cald timp de 10 minute. La final, exfoliază cu o piatră ponce.

Aspirina te poate ajuta să scapi și de petele de transpirație de pe haine. Zdrobeşte 2 tablete de aspirină şi amestecă praful obţinut cu 1/2 cană de apă caldă. Stropeşte partea pătată de pe haine cu această soluţie şi las-o să acţioneze timp de 1-2 ore.

Pune o tabletă de aspirină în vaza cu flori. Aceasta le va ajuta să reziste de două ori mai mult.

Timp liber

Mos Craciun in misiune. Netflix

5 filme de Crăciun pe care să le vezi iarna aceasta pe Netflix

Crăciunul este perioada din an în care stăm mai mult în casă, ne petrecem mai mult timp cu cei dragi, [...]

Afectiuni

lapte

Diferența dintre intoleranța la lactoză și alergia la proteinele din lapte de vacă. Ce înseamnă fiecare și cum se manifestă

Deși sunt două afecțiuni total diferite, intoleranța la lactoză și alergia la proteinele din lapte de vacă sunt adesea confundate [...]

Alimente

avocado

Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi

Avocado este originar din America Centrală, dar este cultivat în întrega lume. Acesta fie îți place, fie nu o să-l [...]