Activități de făcut acasă cu copiii: distracția garantată

copil
Imagine via Pixabay

Pentru a supraviețui statului acasă, copiii trebuie să aibă mereu ceva de făcut, să le treacă timpul mai repede, mai ales că ieșitul afară este încă o problemă discutabilă, care implică riscuri.

Calmul și optimismul sunt doi factori cheie care îi pot ajuta pe micuți să treacă mai repede peste această perioadă, mai ales că cei mai mulți dintre părinți trebuie să gestioneze situații complet noi, deci stresul și presiunea pot atinge cote maxime.

Mai jos regăsiți o listă cu activități care să facă din statul acasă o distracție continuă, iar timpul să treacă mai ușor:

  • Jocuri precum Jenga, Monopoli, Nu te supăra frate se pot achiziționa foarte ușor de pe site-uri specializate. Joaca alături de părinți, competitivitatea, ambiția, dorința de a ieși mereu pe primul loc, toate acestea se pot cultiva, dezvolta și deprinde cu ajutorul acestor jocuri de grup.
  • Pictatul cu mâna liberă. Dacă nu te deranjează mizeria, această activitate este minunată pentru a le dezvolta latura senzorială.
  • Construirea unui castel din ce găsiți prin casă. Un perete din perne, o fereastră dintr-o cutie, nimic nu mai este ieșit din comun în aceste vremuri. Distracția este la ea acasă pe durata acestei activități, iar de dezvoltarea creativității nici nu se mai pune problema.

Puzzle, povești, karaoke, filme, toate acestea sunt idei numai bune pentru a petrece cât mai mult timp împreună

  • Sortarea jucăriilor stricate, renunțarea la anumite jucării pentru donații. Dacă reușești să îi faci să înțeleagă că nu trebuie să se atașeze prea mult de lucrurile materiale, situația este ca și rezolvată. Trebuie doar să știi cum să abordezi problema și cu siguranță îi vei antrena la o curățenie pe cinste.
  • Puzzle, povești, karaoke, filme, toate acestea sunt idei numai bune pentru a petrece cât mai mult timp împreună.
  • Prepararea maselor principale ale zilei. Aici este vorba din nou despre un subiect sensibil. Dacă nu te deranjează să faci curățenie de mai multe ori pe zi, îi poți lăsa pe cei mici să participe activ la pregătirea mâncării, mai ales dacă este vorba despre desert.
  • Organizarea unui traseu cu obstacole. Pune-le la încercarea imaginația și cu siguranță îi vei ține ocupați pentru cel puțin 30 de minute.
  • Realizarea unor experimente. Fie că te folosești de tutoriale de pe Youtube sau de cărți cu experimente, lasă-i pe micuți să descopere și să exploreze în voie tot ceea ce îi înconjoară.
  • Gustă și ghicește! Acest joc se joacă evident legat la ochi și are la bază identificarea fructelor și legumelor după pipăit și miros. Cu siguranță vor vrea și adulții să participe. E super fun!
  • Organizați un joc de tipul Vânătoarea de comori și oferiți-le recompense. Cu siguranță vor vrea să îl joace de mai multe ori.

Organizați o sesiune de pictat

  • Agățați o minge sau un balon în tavan și oferiți-le micuților o paletă. Se vor distra de minune. Asigurați-vă doar să nu aibă ceva de spart prin preajmă.
  • Organizați o sesiune de pictat: pe spumă de ras, pe folie de prospețime lipită de picioarele unei mese, pe geam, chiar și pe coală. Este un joc numai bun care îi poate ajuta pe cei mai mici să învețe culorile în timp ce se distrează.
  • Pune-le apă într-un vas și lasă-i să își aducă jucării de tot felul. Se scufundă sau plutește este un joc foarte distractiv, garantăm pentru el.
  • Realizarea unor animăluțe din alimente: există o mulțime de idei pe internet, de exemplu un arici se poate face dintr-un cartof și câteva scobitori. Ce spui, încercați?
  • Responsabilizează-i și oferă-le sarcini clare în casă. Cei mici se bucură foarte mult când sunt puși să facă treburi de oameni mari, pe măsura puterilor lor, desigur.

Aveți numai de câștigat dacă știți cum să valorificați timpul. E alegerea fiecăruia ce face cu timpul său, dar nu trebuie să uităm că la un moment dat vom vrea să culegem roadele.

Sanatate

Cafeaua instant. Cum se obține?

Ness-ul, cunoscut și sub denumirea de cafea instant sau cafea solubilă, este o formă de cafea care se dizolvă rapid [...]

Noutati

vaccin

4 întrebări frecvente despre vaccinul împotriva Covid-19. Ne modifică ADN-ul?

Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 a început încă de la finalul anului trecut, în prima etapă pentru cadrele medicale, urmând [...]

Dieta si nutritie

carne

Dieta daneză sau cum poți scăpa de 9 kilograme în doar 13 zile. Meniul pe zile

Dieta daneză este o dietă strictă, chiar militară am putea spune, dar care are rezultate dacă o respecți așa cum [...]