Jumătate din cazurile noi de Covid-19 sunt din cauza asimptomaticilor

coronavirus
Imagine de Kelly Sikkema via Unsplash

Bolnavii asimptomatici sau cei care se află în faza presimptomatică sunt responsabili pentru mai bine de jumătate din numărul de noi infectări cu Covid-19, potrivit unui studiu realizat de o echipă de la Universitatea Yale.

Rezultatele au fost publicate în Proceedings of the National Academy of Science, din Statele Unite și arată că ne confruntăm cu o răspândire silențioasă din cauza persoanelor infectate, dar care nu au niciun simptom, asimptomaticii.

Citește și: Persoanele care s-au infectat cu Covid-19, protecție de scurtă durată

Traducând datele clinice privind infecțiozitatea și simptomele în impactul epidemiologic la nivel de populație, rezultatele noastre indică faptul că majoritatea transmiterii este atribuită persoanelor care nu prezintă simptome, fie pentru că sunt încă în stadiul presimptomatic, fie pentru că infecția lor este asimptomatică. Concret, dacă 17,9% din infecții sunt asimptomatice, am constatat că stadiul presimptomatic și infecțiile asimptomatice reprezintă 48% și, respectiv, 3,4% din transmisie. Având în vedere o proporție asimptomatică mai mare de 30,8% raportată într-un alt studiu empiric, faza presimptomatică și infecțiile asimptomatice reprezintă 47% și, respectiv, 6,6% din transmisie”, se arată în studiul menționat mai sus.

Oamenii de știință sunt de părere că izolarea rapidă a perasoanelor simptomatice, verificarea temperaturii nu sunt măsuri suficiente pentru a obține controlul asupra virusului.

Aceștia spun că transmiterea se poate limita doar dacă se respectă mai multe reguli deodată și aici este vorba despre distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și creșterea numărului de teste efectuate.

De asemenea, studiul atrage atenţia asupra faptului că mai mult de o treime din „răspânditorii silenţioşi” trebuie identificaţi şi izolaţi, pentru a preveni apariţia unor focare imense de COVID-19 în următoarea perioadă.

Afectiuni

balonare

Unul din doi adulti sufera de intoleranta alimentara! Te afli printre ei?

Intoleranta alimentara este o stare patologica subdiagnosticata si foarte des intalnita atat in randul adultilor, cat si al copiilor. Ce [...]

Alimente

ulei samburi struguri

Uleiul din sâmburi de struguri. Ce beneficii are?

Uleiul din sâmburi de struguri este considerat de mulți medici un superaliment. Extras în urma presării strugurilor, uleiul este un [...]

Alimente

carob

Ce este carobul și ce benefici are pentru organism

Deși sunt puțini cei care știu ce este carobul sau pudra de roșcove, trebuie menționat că acesta a câștigat teren [...]