Jumătate din cazurile noi de Covid-19 sunt din cauza asimptomaticilor

coronavirus
Imagine de Kelly Sikkema via Unsplash

Bolnavii asimptomatici sau cei care se află în faza presimptomatică sunt responsabili pentru mai bine de jumătate din numărul de noi infectări cu Covid-19, potrivit unui studiu realizat de o echipă de la Universitatea Yale.

Rezultatele au fost publicate în Proceedings of the National Academy of Science, din Statele Unite și arată că ne confruntăm cu o răspândire silențioasă din cauza persoanelor infectate, dar care nu au niciun simptom, asimptomaticii.

Citește și: Persoanele care s-au infectat cu Covid-19, protecție de scurtă durată

Traducând datele clinice privind infecțiozitatea și simptomele în impactul epidemiologic la nivel de populație, rezultatele noastre indică faptul că majoritatea transmiterii este atribuită persoanelor care nu prezintă simptome, fie pentru că sunt încă în stadiul presimptomatic, fie pentru că infecția lor este asimptomatică. Concret, dacă 17,9% din infecții sunt asimptomatice, am constatat că stadiul presimptomatic și infecțiile asimptomatice reprezintă 48% și, respectiv, 3,4% din transmisie. Având în vedere o proporție asimptomatică mai mare de 30,8% raportată într-un alt studiu empiric, faza presimptomatică și infecțiile asimptomatice reprezintă 47% și, respectiv, 6,6% din transmisie”, se arată în studiul menționat mai sus.

Oamenii de știință sunt de părere că izolarea rapidă a perasoanelor simptomatice, verificarea temperaturii nu sunt măsuri suficiente pentru a obține controlul asupra virusului.

Aceștia spun că transmiterea se poate limita doar dacă se respectă mai multe reguli deodată și aici este vorba despre distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și creșterea numărului de teste efectuate.

De asemenea, studiul atrage atenţia asupra faptului că mai mult de o treime din „răspânditorii silenţioşi” trebuie identificaţi şi izolaţi, pentru a preveni apariţia unor focare imense de COVID-19 în următoarea perioadă.

Interventii si terapii

Implantul mamar, operația ce se află în topul preferințelor femeilor. Iată ce trebuie să știi despre această intervenție chirurgicală estetică

Implantul mamar este una dintre cele mai căutate intervenții chirurgicale în rândul femeilor. Unele paciente își doresc mărirea bustului pentru [...]

Sanatate

albire dinți

Albirea dentară acasă vs. albirea dentară în cabinetul stomatologic

Albirea dentară este o procedură din ce în ce mai cerută în cabinetele stomatologice. Cum s-a ajuns aici? Oamenii sunt [...]

Afectiuni

O femeie care are mai multe alunițe pe față

Tot ce trebuie să știi despre alunițe: de ce apar și de câte tipuri sunt

Alunițele sunt un tip comun de creștere a pielii. Ele apar adesea ca pete mici, de culoare maro închis și [...]