De ce nu trebuie să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat

dinți
Imagine de Jenny Friedrichs via Pixabay

După ce mult timp am auzit că trebuie să spălăm dinții după fiecare masă, acum poate părea ciudat să mai adăugăm și faptul că trebuie să mai aștepți o perioadă ca să faci periajul, nu imediat după ce ai terminat de mâncat.

Periajul zlinic trebuie să fie făcut corect pentru a preveni apariția cariilor și pentru a păstra dinții frumoși și sănătoși. Specialiștii spun că trebuie ca periajul să fie de 2 ori pe zi, cu o durată între 3 și 5 minute.

Pasta de dinți pe care o folosești pentru periajul zilnic trebuie să fie cu fluor, dar nu uita să folosești și apa de gură pentru a îndepărta cât mai multe bacterii. Specialiștii recomandă ca atunci când cumperi pastă de dinți să o alegi pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor danturii tale. Un lucru de care trebuie să ții cont cu adevărat este ca pasta de dinți aleasă să fie aprobată de către Asociația Medicilor Dentiști din România, aprobarea fiind trecută pe ambalaj.

Chiar dacă poate părea ciudat, este important de menționat că spălarea dinților în anumite cazuri nu trebuie făcută imddiat după masă pentru că poți afecta smalțul dinților.

Astfel că, atunci când alegi să te speli pe dinți, trebuie să iei în considerare și alimentele pe care le-ai mâncat. Dacă ai consumat un aliment sau băutură acidă, e indicat să nu te speli imediat pe dinți. Periajul poate îndepărta smalțul.

Și alimentele care conțin acid citric pot afecta în timp smalțul dinților. Acidul fosforic pe care îl conțin băuturile carbogazoase poate afecta și el dantura. Acesta poate eroda smalțul dinților, lucru care nu face decât să ducă la deteriorarea permanentă a dinților.

Medicii spun că de cele mai multe ori este recomandat un pahar cu apă după fiecare masă în loc de periaj sau apă de gură. În acest fel elimini resturile alimentare. Abia după o oră este indicat să te speli pe dinți.

Sarcina & bebe

mers desculț

De ce e bine să lași copiii în picioarele goale. Motivele științifice care te vor convinge să faci asta

Pentru adulți nu este indicat să meargă desculți pe suprafețe mai dure o perioadă lungă de timp, dar în ceea [...]

Sanatate

coronavirus

5 motive pentru care trebuie să-ți păstrezi calmul în timpul pandemiei de coronavirus

Chiar dacă numărul deceselor cauzate de Covid-19 este într-o continuă creștere, la fel și numărul total de cazuri, nu trebuie [...]

Timp liber

netflix

Cele mai triste filme de pe Netflix, care te vor face sa plangi in hohote

Tuturor ne plac filmele emoționante, care ne aduc lacrimi în ochi și care ne ajută să ne descărcăm de toată [...]