Probleme medicale pe care le poți rezolva prin plâns

lacrimi
Imagine de Adina Voicu via Pixabay

Bright Side a furnizat de curând niște date care arată încă o dată că plânsul nu este doar pentru femei, așa cum se crede: femeile din SUA se pare că plâng de 3,5 ori pe lună, iar bărbații de 1,9 ori.

Deși în societate, plânsul este considera un semn de slăbiciune, trebuie să-ți spunem că dacă simți nevoie să plângi, nu încerca să te reții.

Care sunt problemele medicale pe care le rezolvă plânsul

Stresul este considera deja o problemă medicală la nivel mondial. Cele mai recente studii au dovedit că plânsul îi poate ajuta pe oameni să se elibereze și să se relaxeze în perioadele cele mai stresante.

Hipertensiunea arterială poate duce la multe probleme grave de sănătate, de exemplu atac cerebral, atac de cord, insuficiență cardiacă sau chiar demență. Cea mai bună veste este că plânsul scade tensiunea arterială și o ține sub control.

Este adevărat că lacrimile curăță ochii. Atunci când plângi, lacrimile te ajută să elimini toxinele care se acumulează în organism din cauza stresului. Acest lucru ajută la reducerea nivelului de cortizol din corp. Cortizolul este cel mai important hormon glucocorticoid și are un rol important în metabolismul glucidic și în răspunsul organismului la stres.

Unul dintre motivele pentru care se schimbă starea de spirit este acumularea de mangan în organism. Cânf plângi însă, manganul curge din corp împreună cu lacrimile, deci încî o problemă rezolvată.

Cum să tai ceapa fără să verși lacrimi, află soluția din articolul de mai jos:

Cercetătorii au descoperit că pentru a reduce senzația de durere, organismul se folosește de lacrimi. Pe lângă fapul că o repriză bună de plâns te poate calma, plânsul eliberează oxitocină și endorfine. Aceste două substanțe te pot ușura, dar te scapă și de durerile fizice și emoționale.

Citește și despre zvâcnirile pleoapelor. Acest lucru se întâmplă pentru că mușchii din jurul ochiului se contractă spontan, dar este vorba despre mișcări care nu durează mult și care sunt involuntare. Află mai multe informații din articolul de mai jos:

Sanatate

stomatolog

5 criterii de care să ții cont în alegerea unei clinici stomatologice

Vizita regulată la dentist este esențială pentru sănătatea ta orală și este important să apelezi la ajutorul medicului stomatolog preventiv, [...]

Interventii si terapii

Tixel

(P) Tixel, aparatul care te scapă de riduri, acnee sau pete pigmentare!

Tixel reprezintă este o terapie de ultimă generație, cea mai performantă în domeniul întineririi structurale. Folosește ablația fracționată, depășind în [...]

Lifestyle

Chile.

Top 3 țări cu cele mai sănătoase alimente

George Institute for Global Health a realizat anul trecut un studiu care are rezultate mai mult decât surprinzătoare: Marea Britanie [...]