Care este cea mai frecventă cauză pentru care ți se zbate ochiul

ochi
Imagine de LhcCoutinho via Pixabay

Superstițiile sunt de cele mai multe ori prima cauză la care se gândește majoritatea oamenilor atunci când se zbate un ochi. Acestea sunt de fapt spasme musculare, iar de regulă cauza lor principală este oboseala.

Zvâcnirile pleoapelor sunt la ordinea zilei, cu siguranță și tu te-ai confruntat cu ele de cel puțin câteva ori. Acest lucru se întâmplă pentru că mușchii din jurul ochiului se contractă spontan, dar este vorba despre mișcări care nu durează mult și care sunt involuntare.

Chiar dacă te confrunți cu această problemă zilnic, nu trebuie să te îngrijorezi. Nu înseamnă că ai o problemă de sănătate, ci doar niște deficiențe în organism.

Care sunt cauzele

Una dintre cauzele principale care declașează spasmele oculare sunt lipsa de magneziu și calciu, lucru care îți poate afecta întrega musculatură, nu numai pe cea de la ochi. Sunt și boli care pot duce la zbaterea ochilor, iar printre acestea se numără sinuzita, gripa, răceala, anemia sau diabetul, dar sunt cazuri rare.

Citește și care sunt cauzele medicale ale izului neplăcut al picioarelor în articolul de mai jos:

Ai sau nu o problemă oftalmologică?

Se poate întâmpla și acest lucru, dar așa cum am menționat mai sus, cazurile sunt extrem de rare.

Zvâcnirile pleoapelor pot indica un simptom asociat tulburărilor neurologice. Atunci contracția este atât de puternică, încât închiderea completă a pleoapei poate da eroziuni și iritații pe cornee.

Foarte rar, spasmele oculare pot fi un semn al unei tulburări nervoase sau afecțiuni ale creierului: Distonie, Parkinson, Sindromul Tourette. De asemenea, ți se poate zbate ochiul ca efect secundar al unor medicamente utilizate în tratamentul psohozei și epilepsiei.

Aceste tresăriri ale ochiului nu dispar de la sine și este indicat să consulți un medic oftalmolog pentru a primi un diagnostic.

Dieta si nutritie

cheesecake

Rețetă de cheesecacke cu fructe de pădure fără coacere

Pentru această prăjitură ai nevoie în primul rând de răbdare. De ce de răbdare? Pentru că totul este făcut la [...]

Dieta si nutritie

legume

Dieta de toamnă: cum scapi de kilogramele în plus

Toamna, printre schimbările aduse de noul sezon se numără și frigul, iar toată lumea știe că de cele mai multe [...]

Dezvoltare personala

laptop

Managementul proiectelor: 4 instrumente pentru atingerea obiectivelor propuse într-un trimestru

Managementul proiectelor este un domeniu apărut relativ recent, însă a cunoscut o creștere majoră datorită faptului că majoritatea acțiunilor sunt [...]