Cum poți evita germenii în timp ce faci cumpărăturile

cumpărături
Imagine de Kasjan Farbisz via Pixabay

Atunci când pleci la cumpărături ai la tine o listă pentru a nu pierde prea mult timp în magazine, nu-i așa? După de la începutul pandemiei specialiștii au spus că cel mai bine este să dezinfectăm cumpărăturile pentru că noul tip de coronavirus rezistă mult pe suprafețe, Readers’S Digest și-a contactat specialiștii și a obținut câteva recomandări pentru a evita microbii în timpul cumpărăturilor.

Iată ce ne sfătuiesc specialiștii:

Cel mai bun moment pentru a face cumpărăturile este potrivit specialiștilor la scurt timp după ce s-a deschis magazinul. Aceștia spun că prin evitarea aglomerației, riscul de infectare este mult mai mic, dar și magazinele igienizează peste noapte, deci spațiul este mult mai curat în primele ore.

Curățarea mânerelor de la căruțul de cumpărături este o altă recomandare din partea specialiștilor. Unele magazine fac deja acest lucru, deci nu va mai trebui să te ocupi de acest proces.

Nu pune mâna pe față până nu ajungi acasă ca să te speli cum trebuie cu apă și săpun. Un studiu publicat în American Journal of Infection Control a estimat că oamenii își pun mâna pe chip de mai mult de 20 de ori într-o singură ora. O masca sanitară poate ajuta în evitarea contactului mâinilor cu față.

Citește și articolul de mai jos pentru a vedea cum este posibil să scapi de acest obicei:

Încearcă pe cât posibil să păstrezi distanța față de oamenii din jurul tău.

Evită să plătești cu bani numerar pentru că așa cum se știe de mult timp, banii sunt cei mai buni transportatori de germeni. Dacă trebuie neapărat să plătești numerar, atunci curăță imediat mâinile.

După ce ai ieșit din magazin, curăță mâinile cu dezinfectant, un produs care să aibă cel puțin 60% alcool. Trebuie să folosești o cantitate sănătoasă și să te asiguri că produsul ajunge pe toate părțile. Ar trebui să folosești suficient gel cât să nu se evapore de pe mâini decât după 10-15 secunde de frecare.

Dacă poți și costurile nu sunt prea mari, pentru a evita toți pașii de mai sus, poți apela la serviciile de livrare la domiciliu.

Afectiuni

Dr, Predescu

Dr. Vlad Predescu: ”Protezarea de șold prin intervenția minim invazivă devine o soluție extrem de eficientă pentru pacienții cu coxartroză!”

Proteza de șold a devenit una dintre cele mai frecvente operații din sfera ortopedică, așa că era oarecum firesc ca [...]

People

casa

Cele mai urmărite case pe Google. Cum arată proprietățile marilor vedete de la Hollywood

Oamenii sunt curioși și dacă ajung să știe tot din presă despre viața celebrităților de peste hotare, de ce să [...]

Lifestyle

pijamale

S-a elucidat și acest mister. Cât de des trebuie spălate pijamalele

Lenjeria intimă și pijamalele sunt articole vestimentare care necesită atenție sporită în ceea ce privește curățarea fiindcă sunt elemente care [...]