Vreți să renunți la fumat? Cum poți face asta cu ajutorul alimentelor

fumat
Imagine de Free-Photos via Pixabay

Da, vorba că primele zile după ce te-ai lăsat de fumat sunt cele mai grele nu este doar așa, aruncată la întâmplare. Care este explicația? Nicotina și dependența de această substanță sunt vinovate pentru starea de agitație, iar de aici și până la a aprinde o țigară nu mai este decât un mic pas.

Pentru că riscul să începi să fumezi în primele zile este mult prea mare, experții s-au concentrat puțin pe acest subiect și spun că exită câteva alimente pe care le găsește și le poate consuma oricine, care te pot scăpa de acest viciu.

Specialiștii spun că în primul rând pentru a renunța la fumat trebuie să reduci nivelul de nicotină din organism. Se pare că unul dintre ajutoarele tale de nădejde este sucul de grepfrut sau de portocale. Trebuie să consumi cel puțin 2 pahare de suc pe zi.

Mierea este și ea de mare ajutor pentru că poate diminua simptomele de sevraj și te scapă de dorința de a mânca în exces, unul dintre cele mai des întâlnite motive pentru care oamenii nu vor să renunțe la fumat.

Potrivit specialiștilor, se pare că și plantele te pot ajuta să renunți la acest obicei nesănătos, iar printre cele recomandate se numără ghimbirul, ovăzul sau sunătoarea.

Ghimbirul se poate consuma în momentele în care ai stări de vomă, stări care pot apărea mai ales în primele zile după ce ai renunțat la fumat. Recomandarea este să pui câteva picături de extract natural de ghimbir în pahar cu suc de fructe în fiecare dimineață. Ghimbirul se poate adăuga în băutură ori de câte ori simți nevoia să fumezi.

Deși se folosește drept condiment în rețete culinare, ghimbirul mai are și alte beneficii pentru organism. Citește mai multe în articolul de mai jos:

Sunătoarea este o altă plantă care te poate ajuta să treci mai ușor peste stările de nervozitate și iritabilitate, des întâlnite în rândul celor care doresc să renunțe la fumat. Cel mai bine este să consumi ceaiul de sunătoare seara înainte de culcare, deoarece acesta are efectul de calmare. Dacă e băut în timpul zilei, te vei confrunta cu stări de moleşeală şi somnolenţă.

Ovăzul sălbatic te va ajuta să îți refaci stocul de vitamine în organism, elemente pe care nu le-ai putut asimila așa cum trebuie în toată perioada în care ai fost dependent de țigări. Vitamina C, D şi E ajută la depăşirea simptomelor apărute atunci când renunţi la ţigări, precum pofta excesivă de a fuma, diminuarea senzaţiei de gură uscată şi a stărilor de nervozitate.

Pentru ca acumularea kilogramelor în plus să nu fie un motiv să renunți la ideea de a scăpa de țigări, citește și articolul de mai jos și transformă alimentele în ajutorul tău de bază, nu în dușmanii corpului tău.

Afectiuni

copil

Boala obrajilor pălmuiți. Cauze, simptome, tratament

Boala obrajilor pălmuiți este o afecțiune mai puțin cunoscută, care mai poartă denumirea de eritem infecțios sau a cincea boală [...]

Sanatate

5 motive pentru care medicul ortoped îți va recomanda operația minim invazivă de protezare a șoldului

Avansul în medicină a deschis noi orizonturi în numeroase discipline, iar ortopedia este una dintre cele în care tehnicile nou [...]

Sanatate

arsuri solare

Cu ce se tratează arsurile solare: remedii de la dermatologi

Arsurile solare sunt provocate de expunerea incorectă la soare, dar și pentru simplu fapt că există încă persoane care nu [...]