Cum putem să facem în această perioadă alegeri înțelepte pentru viitor?

Photo by ThisIsEngineering from Pexels

Din punctul meu de vedere ca specialist în domeniul psihologiei recomand ca fiecare dintre noi în această perioadă să își facă timp să reflecte un pic la propria viață și la alegerile pe care le-a făcut până acum. Au fost benefice? Și dacă da, din ce punct de vedere – material, emoțional, spiritual?

Putem să notăm într-un jurnal aceste alegeri să le recitim astfel încât să ne dăm seama ce modificări putem adăuga ca în viitor să ajungem la alegeri mai înțelepte.

Aș puncta un aspect ,,pozitiv” al perioadei de izolare – mai mult timp petrecut alături de familie, calitatea momentelor, introspecție care duce la claritate în alegerile viitoare și, de ce nu, poate a sosit timpul să alegem terapia online ca să putem valorifica aceste stări și trăiri.

Dr. Demeter ne spune când este eficientă psihoterapia?

psihoterapeut Mariana Demeter
Mariana Demeter, psihoterapeut

Fie ca vorbim de stres, depresie, anxietate, atacuri de panică, fobii, tulburare obsesiv-compulsivă, sindrom de stres posttraumatic sau tulburări de personalitate, eficiența psihoterapiei a fost demonstrată științific în ultimele decenii aducând dovezi incontestabile prin faptul că aceasta modifică structura cerebrală, având efecte complementare cu cele ale medicației, ducând la recuperarea pacientului.

Fiecare dintre noi a trecut sau va trece la un moment al vieții printr-o situație mai dificilă, mai greu de gestionat, nu te mai simți tu însăți, simți emoții incontrolabile – tristețe, furie, frică sau poate ai lângă tine un prieten, un membru al familiei care are comportamente auto-distructiv (consum de alcool, droguri, jocuri de noroc, mâncat excesiv) sau poate ai trecut printr-o experiență traumatică – vezi contextul de Coronavirus, sau chiar ai fost diagnosticat de curând cu acest virus, atunci cu siguranță poți să apelezi la un specialist în domeniu.

Citește și: Mariana Demeter, psihoterapeut: ”Este necesar să rămânem lucizi și echilibrați în fața fricii!”

Alimente

copil

Alimente care stimulează creierul copiilor

Fiecare părinte își dorește să aibă un copil sănătos, frumos, inteligent, care să se bucure de viață în cel mai [...]

Afectiuni

8 recomandări pentru o vacanță fără enterocolită

După un an de restricții, începutul verii ne-a adus aminte de emoțiile pe care le aveam înainte de a merge [...]

Sport

Elena Dan - ce sa ai in geanta la sala

Ce nu trebuie să-ți lipsească din geanta de sală?

Te-ai gândit să începi să mergi la sală şi vrei să fii pregatit/ă, fără ca nimic să te ia prin [...]