Consiliere psihologică gratuită pentru medici în timpul pandemiei

psiholog

Medicii din România pot beneficia în timpul pandemiei de consiliere psihologică gratuită. Asociația ”Medici pentru România” recomandă o platformă online dedicată, unde cadrele medicale vor avea la dispoziție instrumente care să le reducă presiunea psihologică din timpul pandemiei.

Personalul medical se află sub o presiune psihologică crescută în această perioadă a pandemiei COVID‐19, existând posibilitatea de a dezvolta niveluri ridicate de stres, anxietate și depresie. Pentru a veni în ajutorul acestora, Asociația „Medici pentru România” recomandă platforma „Ora de depresurizare”, un proiect inițiat de Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București.

Cadrele medicale vor avea la dispoziție mai multe instrumente menite să reducă această presiune psihologică și să mențină funcționarea echilibrată în perioada pandemiei. În proiect sunt implicați psihologi cu experiență în consiliere și lucrul cu grupurile.

Photo by FreePik

”Medicii au nevoie de sprijin, acum mai mult ca oricând”

Proiectul propune varianta consilierii pesonale gratuite, unu la unu, cu un consilier psihologic pentru medici și asistenți medicali. Programările se fac prin telefon la 0730 449 568.

Totodată, vor fi disponibile exerciții de gestionare a stresului (audio și text), propuse de psihologii implicați în acest proiect și de Organizația Mondială a Sănătății.

De asemenea, există varianta intervențiilor de grup, sub următoarele forme: Grup resursă pentru medici și Grup resursă pentru asistenți medicali. Întâlnirile se realizează prin intermediul Zoom, iar datele de desfășurare și link-urile de acces sunt disponibile pe site-ul https://centrulself.ro/proiect-sanatate/.

Vom susține întotdeauna astfel de proiecte menite să ajute într-o perioadă de grea încercare pentru noi toți, dar mai ales pentru cadrele medicale. Cu toții ne bazăm mereu pe iscusința și dedicarea medicilor, ne lăsăm viețile în mâinile lor. Însă, la rândul lor, medicii au nevoie de sprijin, acum mai mult ca oricând. Lucrează foarte mult, se supun zilnic riscurilor și nivelul de stres este extrem de ridicat. Aplaud inițiativa Asociației de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București de a pune la dispoziția medicilor și a asistenților medicali resurse de gestionare a stresului, anxietății, depresiei. Îi felicit și pe psihologii care au acceptat provocarea și s-au implicat în acest proiect. Le recomand tuturor medicilor să acceseze platforma pentru că le va oferi sprijin și informații valoroase în această perioadă grea”, declară Alexandru Costache, Președintele Asociației „Medici pentru România”.

Afectiuni

Dr, Predescu

Dr. Vlad Predescu: ”Protezarea de șold prin intervenția minim invazivă devine o soluție extrem de eficientă pentru pacienții cu coxartroză!”

Proteza de șold a devenit una dintre cele mai frecvente operații din sfera ortopedică, așa că era oarecum firesc ca [...]

Noutati

teste rapide

A fost lansat primul kit românesc de testare Sars-Cov-2

Primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 a fost lansat în România. Testul poate detecta anticorpii dați [...]

Alimente

femeie

Aceste alimente îți fac tenul mai tânăr. Consumă-le cât mai des

Tinerețe, fără bătrânețe! Nu la asta visăm cu toții? Mai ales femeile, care s-ar vrea ca la 20 de ani [...]