Te speli corect pe față? Greșelile care îți distrug tenul

ten
Photo by FreePik

Tenul se numără printre acele părți ale corpului care au nevoie de o îngrijire ca la carte, dar medicii dermatologi au constat că în ciuda faptului că există rutine care sunt intens studiate, se fac destul de multe greșeli în ceea ce privește simpla spălare a feței, greșeli care în timp pot afecta pielea.

Să te speli pe față este un gest natural, care vine din instinct și probabil că nu te-ai întrebat niciodată dacă o faci corect sau nu.

Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli:

  • Te speli pe față cu apă și punct, ai spune, dar se pare că și aici trebuie să ai mare grijă. Temperatura apei îți poate afecta și ea tenul. Apa prea caldă îți va usca pielea, în timp ce apa prea rece nu va deschide porii. Trebuie să potrivești puțin apa, astfel încât temperatura ei să nu fie nici prea ridicată, nici prea scăzută.
  • Persoanele care au pielea uscată au nevoie să se spele pe față o singură dată pe zi, în timp ce aceia care au tenul gras, trebuie să își spele fața de maximum două ori pe zi, spun specialiștii. Dacă te speli o singură dată pe zi, atunci alege să o faci seara, înainte de culcare.
  • Produsele sau dispozitivele exfoliante elimină celulele moarte și îi vor da pielii aspectul strălucitor pe care ți-l dorești, dar o exfolierea zilnică nu este de dorit, indiferent de tipul de piele pe care îl ai. Exfolierea trebuie să aibă loc o singură dată pe săptămână.
  • Este destul de dificil să folosești un prosop curat de fiecare dată când te speli pe față, dar încearcă să îl schimbi măcar la două zile. Bacteriilor le place umiditatea, deci încearcă să le ții cât mai departe de tenul tău cu prosope curate și prospăt spălate.
  • Mănușile din textile sunt ideale pentru aplicarea pe față a produselor de curățare, dar ai grijă la materialul din care sunt confecționate. Dacă este prea abraziv, nu face decât să îți irite tenul.
  • La fel ca în cazul șervețelelor dezinfectante, și cele pentru față sunt mai bune decât nimic, dar nu te baza pe ele în rutina zilnică de curățare a feței. Acestea conțin substanțe chimice și nu curăță pielea. Desigur, sunt de mare ajutor după ce ai terminat exercițiile la sală, dar spălă fața cu apă imediat ce ai ocazia.

Produsele pe bază de săpun distrug bariera protectoare a pielii

  • Nu există produse proaste, doar că acestea sunt adesea utilizate într-un mod greșit. Produsele sub formă de spumă sunt foarte bune pentru pielea grasă, în ce demachiantele hidratante funcționează foarte bine pentru tenul uscat. Dacă ai pielea grasă, poți utiliza produse pe bază de acizi alfa-hidroxi sau acizi salicilici, dar aceste produse sunt foarte dăunătoare pentru persoanele cu pielea uscată.
  • Produsele pe bază de săpun distrug bariera protectoare a pielii și o irită, deci nu sunt indicate să fie folosite. Citește cu atenție eticheta înainte de a cumpăra un produs.
  • Atunci când aplici pe ten diverse produse, ai grijă să o faci cu mișcări concentrice care se termină către exteriorul feței, astfel încât mizeria să fie eliminată de pe ten. Totul trebuie să decurgă ca un mic masaj.
  • Cel mai bun moment pentru a aplica crema și seruri pe piele este imediat după ce ai spălat fața, deci nu mai ai de ce să aștepți. Excepție de la această regulă sunt produsele pentru acnee care pot deveni iritante atunci când sunt aplicate pe pielea umedă.

Înainte de a decide dacă te speli sau nu corect pe față, analizează-ți propria rutină de skincare. Compară-le mai apoi cu informațiile de mai sus și vezi care este cea mai bună variantă pentru pielea ta.

O piele curată și strălucitoare îți conferă încredere în tine și te face frumoasă atât la exterior, cât și la interior. Aspectul tenului nostru ne pricinuiește multe griji și cheltuim o groază de bani  la saloanele de înfrumusețare. Dar există și o altă variantă, trebuie doar să ai timp și răbdare. Iată cum să obții frumusețea de invidiat chiar la tine acasă:

Citește și: Avantajele alegerii unor așternuturi din mătase naturală

Afectiuni

bebeluș

Ce este cianoza. Semne și simptome

Cianoza este un termen care descrie culoarea albăstruie a pielii, a unghiilor sau a vârfului degetelor, atunci când nivelul de [...]

Interventii si terapii

acid hialuronic

7 efecte surprinzătoare ale acidului hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță produsă, în mod natural, de organism. Aceasta se găsește în piele, articulații, ochi și alte [...]

Sanatate

stomatolog

5 criterii de care să ții cont în alegerea unei clinici stomatologice

Vizita regulată la dentist este esențială pentru sănătatea ta orală și este important să apelezi la ajutorul medicului stomatolog preventiv, [...]