Ce nu trebuie să-ți lipsească din geanta de sală?

Elena Dan - ce sa ai in geanta la sala

Te-ai gândit să începi să mergi la sală şi vrei să fii pregatit/ă, fără ca nimic să te ia prin surprindere cu privire la accesoriile de care ai nevoie în geanta de sală? Ţi-am pregătit o listă de articole de care ai nevoie în geanta de sală.

Echipament potrivit tipului de antrenament

Fie că faci bodybuilding, aerobic sau fitness, ai nevoie de o pereche de pantaloni de trening sau colanţi, un tricou sau maiou de preferat din fibre naturale (bumbac) sau respirante, şosete şi dacă eşti fată ai nevoie de o bustieră de sport cu susţinere ridicată şi de un elastic de păr.

Dacă eşti baiat şi ridici greutăţi mari, ai avea nevoie de mănuși destinate bodybulding-ului. Iar la categoria încălţăminte ai putea alege o pereche de adidaşi de running pentru o mai bună aderenţă şi un impact mai puţin agresiv pentru articulaţii, mai ales că nu toate sălile de fitness sunt dotate cu tartan. Atenţie: încălţămintea se foloseşte doar în sala de fitness.

Prosop & papuci pentru duș

Prosopul nu trebuie să lipsească niciodată din bagajul pentru sală deoarece ai nevoie de acesta pentru a te şterge de transpiraţie şi pentru a proteja aparatele de fitness. Nimănui nu-i place să se aşeze pe un aparat murdar. De preferat ar fi să ai două prosoape, unul pentru antrenament şi altul pentru duşul de după. Şi dacă tot am zis de duşul de după antrenament, ar fi de preferat să ai in geantă şi o pereche de papuci pentru a evita mersul desculţ/ă şi a preveni apariţia ciupercilor la nivelul labei piciorului.

fitness
Fotografie creată de Sabel Blanco, de la Pexels

Apă

Sticla cu apă este foarte importantă. Consumul de apa în timpul antrenamentului este recomandat şi benefic. O sticlă de 1 litru sau 1 litru şi jumătate este suficientă pentru un antrenament de o oră.

Deodorant

Poate suna ciudat, însă ai nevoie de un deodorant sau un antiperspirant mai puternic decât cel pe care îl foloseşti zilnic. În timpul exerciţiilor fizice, corpul se supraîncălzeşte şi pentru a se răcori elimină apă. Nu apa eliminată are miros, ci întâlnirea acesteia cu bateriile de la suprafaţa pielii şi din păr. Cert este că un deodorant te poate salva de mirosul neplăcut datorat intensităţii antrenamentului.

Articolele de mai sus sunt cele mai importante şi nu ar trebui să lipsească din bagajul tău pentru mersul la sala de fitness, însă mai poţi avea la tine o mini trusă de prim ajutor, caşti pentru ascultat muzica ta preferată, un ceas inteligent pentru determinarea pulsului şi caloriilor arse, pungi de plastic pentru a pune hainele ude, un baton proteic sau o banană.

Sanatate

albine

Veninul de albine poate avea efecte extraordinare asupra însănătoșirii organismului

Apiterapia este numită adesea terapia cu produse apicole și presupune, în principiu, utilizarea acestora pentru a trata un spectru larg [...]

Lifestyle

maini

Adevăratele motive pentru care oamenii au amprente. Care este rolul lor

Potrivit LiveScience, amprentele nu au ca scop principal să îi ajute pe polițiști, așa cum pare la prima vedere. Din [...]

Lifestyle

Chile.

Top 3 țări cu cele mai sănătoase alimente

George Institute for Global Health a realizat anul trecut un studiu care are rezultate mai mult decât surprinzătoare: Marea Britanie [...]