Kilogramele în plus sunt „foarte fericite” în această epidemie de COVID-19. Vin ușor și sigur și cu siguranță se vor da duse cu greu. Și pentru că ziua bună se cunoaște de dimineață, ne-am gândit să evităm acumularea de kilograme în plus încă de la micul-dejun.
Alegerile culinare pe care le faci în prima parte a zilei sunt, cu siguranță, determinante în felul în care îți duci toată ziua din punct de vedere culinar. Dan Bujor, specialist în masaj cu bambus și nutriție, vine cu o serie de recomandări de variante pentru micul dejun pentru această perioadă în care facem mai puțină mișcare decât de obicei.
COVID-19: Ce să consumi la mic dejun ca să nu te îngrași?
„Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nu o spun eu acum, o spun bunicii noștri de zeci de ani. Acesta este motivul pentru care întotdeauna voi recomandă să ne purtăm frumos cu micul nostru dejun. Să ne bucurăm acest moment al zilei, să facem alegeri sănătoase, să nu cumva să-l ignorăm și, la fel de important, să-l hidratăm bine!”, povestește specialistul.
3 variante de mic dejun sănătos
Mic-dejun cu cereale integrale
„Recomandarea mea este sa alegi cereale cu un indice glicemic mic, nerafinate și pe cat posibil simple. Fulgii de ovăz reprezintă o opțiune excelentă. Sunt bogați în vitamina B1, acid folic și zinc, componente nutritive care nu doar imprimă senzația de sațietate, ci contribuie și la îmbunătățirea stării de spirit. Consumă fulgi de ovăz amestecat cu lapte de migdale neîndulcit, lapte de vacă sau orice iaurt/sana care îți place”, spune specialistul.
Mic-dejun cu semințe din chia, max 150 kcal
Considerate super alimente, semințele de chia oferă sațietate cu deficit caloric. Combinația ideală pentru silueta noastră. „Semințele de chia conțin o cantitate mare de fibre (excelente pentru controlul colesterolului și al glicemiei, și pentru sănătatea intestinului), proteine, antioxidanți și grăsimi sănătoase (în special Omega 3) care contribuie la senzația de sațietate, care întăresc sistemul imunitar și care sunt necesare metabolismului pentru a funcționa așa cum trebuie”, continuă specialistul. Să nu mai vorbim despre rapiditatea cu care prepari acest mic-dejun din semințe de chia. Seara, le pui la înmuiat în lapte, iar dimineață nu-ți rămane decât să adaugi câteva fucte, pe deasupra, și gata masa. De preferat, fructele pe care le adaugi să fie de pădure, cunoscute pentru indicele glicemic mic.
Mic-dejun cu avocado
Bogat în fibre, nutrienți (magneziu, fier, zinc, potasiu, acid folic, vitaminele A, B5, B6, C, E, K) și grăsimi benefice pentru sănătate, avocado poate fi, de asemenea, varianta ideală pentru micul dejun. Variantele în care poți consuma avocado sunt nenumărate: taiat felii, presărat cu puțină sare și piper și așezat lângă o omletă. Sub formă de pastă (guacamole) – pasat și amestecat cu puțină ceapă, sare, zeamă de lămâie și pătrunjel sau ca bazăă pentru un smoothie delicios (1 avocado mediu, o mână de spanac, un măr, o cană cu lapte vegetal și puțină scorțisoară.)
Cum funcționează acest vaccin? Această întrebare îi bântuie pe mulți români. Astăzi încercăm să explicăm cu ajutorul unei documentări internaționale, [...]
Site-ul Great.Doc folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență și colectează informații din browser-ul dvs. pentru a vă oferi, ca utilizator, functionalități integrate cu platformele sociale si pentru a analiza traficul pe site.OkPrivacy policy