Cum poți reduce pofta de mâncare. Trucuri care te pot ajuta să controlezi apetitul

Dacă te-ai întrebat cum poți reduce pofta de mâncare, răspunsul este simplu. Alimentele, suplimentele sau alte metode care împiedică o persoană să simtă foamea sunt cele care pot suprima apetitul crescut. Mănâncă mai multe proteine, consumă ghimbir și mănâncă mai atent, sunt câteva simple sfaturi.

Producătorii de pastile pentru suprimarea poftei de mâncare fac afirmații mari despre capacitatea produselor lor de a suprima pofta de mâncare și de a promova pierderea în greutate. Cu toate acestea, eficacitatea acestor pastile nu este cunoscută și, potrivit Institutului Național de Sănătate (NIH), acestea vin adesea cu efecte secundare periculoase.

Cum poți reduce pofta de mâncare, fără riscuri

În schimb, o persoană poate folosi o serie de metode naturale pentru a-și suprima sau a-și pierde pofta de mâncare într-un mod sănătos, fără riscuri.

Ai mai jos o listă cu metode bazate pe dovezi pe care le poți folosi pentru a suprima pofta de mâncare fără a fi nevoie de pastile de slăbit. Evitarea supraalimentării este cheia pentru menținerea unei greutăți normale.

Mănâncă mai multe proteine și grăsimi sănătoase

Nu toate alimentele pot satisface foamea în mod egal. În comparație cu carbohidrații, proteinele și anumite grăsimi sunt mai eficiente pentru a satisface foamea și pentru a menține mai mult timp senzația de sațietate.

Poți înlocui unele surse de carbohidrați cu proteine și grăsimi sănătoase pentru a menține apetitul sub control.Acestea sunt cele mai recomandate alimente bogate în proteine:

  • carne slabă
  • ouă
  • fasole și mazăre
  • produse din soia
  • iaurt grecesc

Bea apă înainte de fiecare masă

Se spune că un pahar mare de apă înainte de a mânca poate face o persoană să se simtă mai satulă, mai mulțumită și să resimtă mai puțin foamea după ce a consumat mâncare.

Un alt studiu, care a analizat apetitul la 50 de femei supraponderale, a arătat că consumul a 1,5 litri de apă pe zi timp de 8 săptămâni a cauzat o reducere a apetitului și a greutății și a dus, de asemenea, la o pierdere mai mare de grăsime.

Mănâncă mai multe alimente bogate în fibre

Fibrele nu se descompun ca alte alimente, așa că rămân în organism mai mult timp. Acest lucru încetinește digestia și îi face pe oameni să se simtă plini pe tot parcursul zilei.

Cercetările sugerează că fibrele pot fi un suprimant eficient al apetitului. Dietele bogate în fibre sunt, de asemenea, asociate cu rate mai scăzute de obezitate.

Alimentele sănătoase bogate în fibre sunt:

  • cereale integrale
  • fasole și leguminoase
  • mere și avocado
  • migdale
  • semințe chia
  • legume

Fă mișcare înainte de masă

Exercițiile fizice pot reduce și ele apetitul într-un mod sănătos și eficient.

O analiză bazată pe 20 de studii diferite a constatat că hormonii apetitului sunt suprimați imediat după exercițiile fizice, în special antrenamentele de mare intensitate.

Bea ceai Yerba Maté

Cercetările arată că un ceai numit Yerba Maté, care provine din planta Ilex paraguariensis, poate reduce pofta de mâncare și poate îmbunătăți starea de spirit atunci când este combinat cu exerciții de mare intensitate.

Consumă ciocolată neagră

S-a demonstrat că ciocolata neagră suprimă pofta de mâncare în comparație cu ciocolata cu lapte. Un studiu a arătat că oamenii au mâncat mai puțin la următoarea masă după ce au consumat ciocolată neagră în loc de ciocolată cu lapte.

Mănâncă ghimbir

S-a demonstrat că consumul unei cantități mici de pudră de ghimbir reduce pofta de mâncare și crește senzația de sațietate, posibil din cauza efectului său stimulator asupra sistemului digestiv.

Mănâncă alimente cu volum mare, cu conținut scăzut de calorii

Reducerea aportului general de alimente în timp ce ții dietă poate stimula apetitul. Acest lucru poate provoca o recidivă în alimentația excesivă. Cu toate acestea, a ține o dietă nu trebuie să însemne neapărat să-ți fie foame. Unele alimente sunt bogate în nutrienți cu calori puține, cum ar fi vitaminele, mineralele și apa. Alimentele de acest fel sunt legumele, fructele, fasolea și cerealele integrale.

Consumul unui volum mare din aceste alimente va opri stomacul de la senzația constantă de foame, populară în timpul unei diete și va permite corpului să ardă mai multe calorii decât consumă.

Sanatate

Kinetoterapia – soluția ideală pentru un corp sănătos și armonios

Indiferent de domeniul în care activeză, studiile au arătat că peste 80%  dintre adulții nu fac suficientă activitate fizică, în [...]

Psihologie

singur

Singurătatea: o resursă sau un obstacol?

Dintr-o anumită perspectivă, putem spune că ne naștem singuri și murim singuri. Iar această paradigmă poate avea efecte diferite de [...]

Interventii si terapii

Implanturile subperiostale – o soluție alternativă la implanturile tradiționale

Implanturile subperiostale sunt adesea folosite pentru pacienții care au suferit o resorbție (subțiere) severa a osului maxilar sau mandibular ca [...]