Pastele sunt poate printre alimentele preferate ale oamenilor. De la cei mici, la cei mai mari, pastele sunt un fel de mâncare extrem de versatil, care se poate prepara fie pentru mesele principale ale zilei, fie pentru desert.
Sunt accesibile ca preț, sunt extrem de gustoase și în magazine există o gamă variată de paste, deci nimic complicat, nu-i așa? Pe lângă faptul că sunt extrem de populare, pastele au și ele secretele lor. Vrei să le afli?
Lucruri interesante despre paste
Luna octombrie este luna dedicată pastelor, deci un moment numai bun să afli câteva dintre cele mai interesante lucruri despre paste:
Cuvântul paste provine din limba latină și se traduce ca aluat. Termenul paste are aceeaşi rădăcină semantică cu “pastry – produse de patiserie”, patiserii italieni fiind cei care au popularizat acest tip de aluat şi în restul Europei.
În lume există nici mai mult, nici mai puțin de 600 de feluri de paste. Spaghetti, penne, tortelini, tagliatellele, fussili, linguini, farfalle, fettuccine sau lasagna, sunt printre cele mai cunoscute. Pastele au și o gamă mare de culori, care este dată de condimentele sau legumele care se folosesc în compoziție. De exemplu pastele negre se obțin cu cerneală de sepie, cele galbene cu șofran, cele verzi cu ajutorul spanacul și așa mai departe.
Cele mai bune paste sunt cele care se gătesc al dente. Pastele perfecte trebuie să fie nici prea tari, nici prea fierte. Testul cel mai simplu pentru a afla dacă pastele sunt fierte corect este să tai o bucată pe lungime, iar dacă aceasta are aceeași culoare și la interior și la exterior, atunci este perfect.
Nu este de mirare că italienii sunt cei mai mari consumatori de paste, nu-i așa? Ei bine, Organizația Mondială a Pastelor spune că un italian consumă în medie pe an aproximativ 30 de kilograme de paste, iar Italia se află pe prima poziție la producția de paste din lume.
Chiar dacă majoritatea pastelor se obțin din făină albă, trebuie să spunem că pastele de calitate au la bază grâu dur. Pastele de calitate trebuie să fie ușor aspre la exterior și să aibă o textură compactă.
Imagine de Oldmermaid via Pixabay
Pentru mult timp, pastele au fost făcute manual. Prima mașină de paste a fost proiectată în secolul al XVIII-lea de către Cesare Spadacinni, la cererea lui Ferdinando II, Regele din Napoli și reproducea procesul de frământare al mâinii omului.
Chiar dacă de cele mai multe ori în cazul spaghettelor oamenii se folosesc și de furculită și de lingură pentru a le consuma, regulile de bune manieră spun că pastele trebuie consumate doar cu ajutorul unei furculițe.
Hernia inghinală reprezintă o exteriorizare la nivelul regiunii inghinale (datorită existenței unor zone slabe parietale) a unor organe intraabdominale: corn [...]
Site-ul Great.Doc folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență și colectează informații din browser-ul dvs. pentru a vă oferi, ca utilizator, functionalități integrate cu platformele sociale si pentru a analiza traficul pe site.OkPrivacy policy