Pastele sunt un fel de mâncare pe care multe persoane îl adoră. De ce? Motivele sunt simple: sunt ușor de făcut și sunt extrem de versatile. Le poți găti în foarte multe feluri astfel încât să satisfaci chiar și dorințele culinare ale celor mai mici din familie.
Există însă un lucru legat de gătirea pastelor pe care puțini oameni îl cunosc. Nu mai arunca apa cu sare în care au fiert pastele. Aceasta are mai multe utilizări în gospodărie decât te-ai fi așteptat. Iată cum poți să folosești apa în care au fiert pastele:
O întrebuințare la îndemâna este folosirea apei în care ai fiert pastele pentru a fierbe legume precum mazărea, lintea sau fasolea. Acestea vor căpăta o aromă deosebită și de asemenea nu vei mai risca să își piardă proprietățile.
Apa în care ai fiert pastele poate fi folosită la prepararea aluatului de pizza sau de pâine.
Dacă pui apa în care au fiert pastele în sosuri atunci acestea vor deveni mult mai aromate și mai cremoase spun specialiștii.
Apa în care ai fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale
Apa de la paste este bună și pentru păr chiar dacă poate suna ciudat. Dacă ai părul uscat și vârfurile sunt deteriorate atunci îți poți masa scalpul cu această apă, iar abia mai apoi să îl șamponezi. Încearcă și vezi dacă se potrivește și tipul tău de păr.
Ai picioarele umflate și obosite? Apa în care ai fiert pastele te poate ajuta și la rezolvarea acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să o torni într-un lighean și să stai cu picioarele acolo pentru 20-30 de minute.
Apa în care ai fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale, ceea ce înseamnă că este o adevărată bogăție pentru plantele în casă sau grădină. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu fie prea fierbinte.
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, creatoarea Psiho-Dietei, metoda revoluționară [...]
Medicul neurolog Ioana Mîndruţă, specialist epileptolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), instituția sanitară în care a fost adus [...]