Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele. Vezi cum te poate ajuta

paste
Photo by Pexeles.com

Pastele sunt un fel de mâncare pe care multe persoane îl adoră. De ce? Motivele sunt simple: sunt ușor de făcut și sunt extrem de versatile. Le poți găti în foarte multe feluri astfel încât să satisfaci chiar și dorințele culinare ale celor mai mici din familie.

Există însă un lucru legat de gătirea pastelor pe care puțini oameni îl cunosc. Nu mai arunca apa cu sare în care au fiert pastele. Aceasta are mai multe utilizări în gospodărie decât te-ai fi așteptat. Iată cum poți să folosești apa în care au fiert pastele:

  • O întrebuințare la îndemâna este folosirea apei în care ai fiert pastele pentru a fierbe legume precum mazărea, lintea sau fasolea. Acestea vor căpăta o aromă deosebită și de asemenea nu vei mai risca să își piardă proprietățile.
  • Apa în care ai fiert pastele poate fi folosită la prepararea aluatului de pizza sau de pâine.
  • Dacă pui apa în care au fiert pastele în sosuri atunci acestea vor deveni mult mai aromate și mai cremoase spun specialiștii.

Apa în care ai fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale

  • Apa de la paste este bună și pentru păr chiar dacă poate suna ciudat. Dacă ai părul uscat și vârfurile sunt deteriorate atunci îți poți masa scalpul cu această apă, iar abia mai apoi să îl șamponezi. Încearcă și vezi dacă se potrivește și tipul tău de păr.
  • Ai picioarele umflate și obosite? Apa în care ai fiert pastele te poate ajuta și la rezolvarea acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să o torni într-un lighean și să stai cu picioarele acolo pentru 20-30 de minute.
  • Apa în care ai fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale, ceea ce înseamnă că este o adevărată bogăție pentru plantele în casă sau grădină. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu fie prea fierbinte.

Citește și: Lichidul amniotic, mai puțin sau în exces, o situație care le sperie pe viitoarele mame

Noutati

stomatolog

50% dintre pacienții români nu au fost la stomatolog în ultimii 2 ani

Teama de noul coronavirus s-a aflat pe ultimul loc atunci când pacienții  au luat decizia de a solicita o programare [...]

Afectiuni

Dr, Predescu

Dr. Vlad Predescu: ”Protezarea de șold prin intervenția minim invazivă devine o soluție extrem de eficientă pentru pacienții cu coxartroză!”

Proteza de șold a devenit una dintre cele mai frecvente operații din sfera ortopedică, așa că era oarecum firesc ca [...]

Travel

sfaturi de calatorie

4 sfaturi pentru a călători în siguranță după perioada de urgență. Ce spun specialiștii în turism

Cum vor arăta călătoriile noastre după pandemie, cum vom păstra distanțarea socială atunci când vom pleca în vacanță? Acestea sunt [...]