Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele. Vezi cum te poate ajuta

paste
Photo by Pexeles.com

Pastele sunt un fel de mâncare pe care multe persoane îl adoră. De ce? Motivele sunt simple: sunt ușor de făcut și sunt extrem de versatile. Le poți găti în foarte multe feluri astfel încât să satisfaci chiar și dorințele culinare ale celor mai mici din familie.

Există însă un lucru legat de gătirea pastelor pe care puțini oameni îl cunosc. Nu mai arunca apa cu sare în care au fiert pastele. Aceasta are mai multe utilizări în gospodărie decât te-ai fi așteptat. Iată cum poți să folosești apa în care au fiert pastele:

  • O întrebuințare la îndemâna este folosirea apei în care ai fiert pastele pentru a fierbe legume precum mazărea, lintea sau fasolea. Acestea vor căpăta o aromă deosebită și de asemenea nu vei mai risca să își piardă proprietățile.
  • Apa în care ai fiert pastele poate fi folosită la prepararea aluatului de pizza sau de pâine.
  • Dacă pui apa în care au fiert pastele în sosuri atunci acestea vor deveni mult mai aromate și mai cremoase spun specialiștii.

Apa în care ai fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale

  • Apa de la paste este bună și pentru păr chiar dacă poate suna ciudat. Dacă ai părul uscat și vârfurile sunt deteriorate atunci îți poți masa scalpul cu această apă, iar abia mai apoi să îl șamponezi. Încearcă și vezi dacă se potrivește și tipul tău de păr.
  • Ai picioarele umflate și obosite? Apa în care ai fiert pastele te poate ajuta și la rezolvarea acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să o torni într-un lighean și să stai cu picioarele acolo pentru 20-30 de minute.
  • Apa în care ai fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale, ceea ce înseamnă că este o adevărată bogăție pentru plantele în casă sau grădină. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu fie prea fierbinte.

Citește și: Lichidul amniotic, mai puțin sau în exces, o situație care le sperie pe viitoarele mame

Noutati

stomatolog

Trei lucruri de necrezut pe care le poate face estetica dentara digitala pentru zambetul tau

Ai auzit expresia: Este numai zambet! Absolut superb! Ei bine, da. Zambetul infrumuseteaza orice chip. Nu mai spunem ca studiile [...]

Interventii si terapii

albire dentara

Albire dentară – recomandări și contraindicații

Dinții tăi pot prinde o nuanță diferită de cea naturală sau se pot decolora din mai multe motive. Dacă îți [...]

Noutati

work from home

Studiu: românii au nevoie să-și îmbunătățească relațiile sociale

2 din 3 români consideră că au nevoie să-și îmbunătățească relațiile sociale în contextul pandemiei. Studiu Reveal Marketing Research: Percepția [...]