Și tu le ai așa? Ce spun medicii despre faptul că ai al doilea deget de la picior mai lung

picioare
Imagine de Pexels via Pixabay

Este destul de des întâlnit faptul că oamenii au al doilea deget de la picior mai lung decât primul și trebuie să-ți spunem că este de fapt o anomalie erediatră.

Aceast lucru este numit de către medici drept sindromul lui Morton. Potrivit doctorului Gary A. Pichney, chirurg la Institutul pentru Reconstructia Piciorului si Gleznelor din Mercy Medical Center: „Este doar o anomalie ereditara. Aproximativ 20% din populatie o are„.

Deși această condiție nu vine la pachet cu alte probleme medicale, așa cum se întâmplă de fiecare dată, există și excepții: „Dacă nu aveți nicio durere asociată, nu-i nicio problemă. Dacă apar dureri, trebuie consultat medicul„, a subliniat specialistul.

Dacă te confrunți și tu cu această problemă, atunci trebuie să ai în vedere că ai de respectat anumite reguli ca să nu ai parte de complicații de natură medicală:

Trebuie să ții mereu cont de acest lucru atunci când îți alegi încălțămintea. Dacă aceasta din urmă nu este realizată corect și nu are materiale calitative, este posibil să te confrunți cu piele mai întărită spre vârrful degetului mai mare, poți face bătături dureroase, sau chiar îți poți fractura degetul din cauza presiunii constante exercitate de pantof.

În acest caz, medicii recomandă alegerea unor pantofi cu vârful alungit: „Asigurați-vă că există spațiu pentru acel deget„, spune Pichney, specificând că degetul nu trebuie să se lovească de vârful pantofului atunci când piciorul e încălțat.

Persoanele care au „degetul lui Morton” au un risc mai mare de a dezvolta un deget care va rămâna îndoit în mod permanent, dacă nu au grijă la tipul de încălțăminte pe care îl poartă în mod regulat.

Dacă și tu ai simțit o durere puternică la degetul mare, care nu te-a mai lăsat să calci normal, dacă simți că în zonă s-a produs o deformare din cauza căreia degetul mare ajunge peste cel de lângă el, atunci nu mai sta pe gânduri mergi la medic. Este foarte posibil să te confrunți cu Hallux Vlagus, sau monturi, în denumirea populară. Află mai multe despre monturi din articolul de mai jos:

Timp liber

baie

5 idei pentru o seara relaxantă

Seara este, în general, momentul în care organismul tău este într-o stare de tranziție între o zi agitată și plină [...]

Interventii si terapii

pisica

Cât de importante sunt analizele anuale pentru animalele de companie?

Analizele de rutină, alături de un examen clinic periodic, reprezintă cea mai importantă metodă de screening pentru boli frecvente. Importanța [...]

Travel

grecia

Destinația care primește nota 10 în anul 2020. Este insula de top a Europei

Insula Paros din Grecia a fost numită cea mai bună din Europa, în 2020, în cadrul Travel + Leisure’s World’s [...]