Și tu le ai așa? Ce spun medicii despre faptul că ai al doilea deget de la picior mai lung

picioare
Imagine de Pexels via Pixabay

Este destul de des întâlnit faptul că oamenii au al doilea deget de la picior mai lung decât primul și trebuie să-ți spunem că este de fapt o anomalie erediatră.

Aceast lucru este numit de către medici drept sindromul lui Morton. Potrivit doctorului Gary A. Pichney, chirurg la Institutul pentru Reconstructia Piciorului si Gleznelor din Mercy Medical Center: „Este doar o anomalie ereditara. Aproximativ 20% din populatie o are„.

Deși această condiție nu vine la pachet cu alte probleme medicale, așa cum se întâmplă de fiecare dată, există și excepții: „Dacă nu aveți nicio durere asociată, nu-i nicio problemă. Dacă apar dureri, trebuie consultat medicul„, a subliniat specialistul.

Dacă te confrunți și tu cu această problemă, atunci trebuie să ai în vedere că ai de respectat anumite reguli ca să nu ai parte de complicații de natură medicală:

Trebuie să ții mereu cont de acest lucru atunci când îți alegi încălțămintea. Dacă aceasta din urmă nu este realizată corect și nu are materiale calitative, este posibil să te confrunți cu piele mai întărită spre vârrful degetului mai mare, poți face bătături dureroase, sau chiar îți poți fractura degetul din cauza presiunii constante exercitate de pantof.

În acest caz, medicii recomandă alegerea unor pantofi cu vârful alungit: „Asigurați-vă că există spațiu pentru acel deget„, spune Pichney, specificând că degetul nu trebuie să se lovească de vârful pantofului atunci când piciorul e încălțat.

Persoanele care au „degetul lui Morton” au un risc mai mare de a dezvolta un deget care va rămâna îndoit în mod permanent, dacă nu au grijă la tipul de încălțăminte pe care îl poartă în mod regulat.

Dacă și tu ai simțit o durere puternică la degetul mare, care nu te-a mai lăsat să calci normal, dacă simți că în zonă s-a produs o deformare din cauza căreia degetul mare ajunge peste cel de lângă el, atunci nu mai sta pe gânduri mergi la medic. Este foarte posibil să te confrunți cu Hallux Vlagus, sau monturi, în denumirea populară. Află mai multe despre monturi din articolul de mai jos:

newsletter

Sanatate

sarcină

Cum îți dai seama că ești însărcinată: primele semne

Indiferent că este o sarcină planificată sau nu, primul semn că vei deveni mămică este dat de către absența menstruației. [...]

Sanatate

Dr. Mihail

Dezinfectant făcut acasă cu doar 1 leu. Un medic român ne arată cum să-l pregătim

Într-un video postat ieri pe pagina lui de Youtube, doctorul Mihai Pautov ne arată cum să ne facem propiul dezinfectant [...]

Timp liber

umbrella academy

Umbrella Academy revine pe micile ecrane. Când apare sezonul 2

The Umbrella Academy se întoarce cu un nou sezon pe data de 31 iulie 2020 pe Netflix. Actorii care se [...]