Alimente pe care este indicat să le cumperi congelate și nu proaspete

congelate
Imagine de Willfried Wende via Pixabay

Chiar dacă poate părea ciudată această recomandare venită din partea specialiștilor, explicația este una cât se poate de logică. Nu întotdeauna ajungi să consumi fructele și legumele pe care le-ai cumpărat proaspete și acestea se strică, de aceea nutriționiștii recomandă adesea să te orientezi către cele congelate.

Conform unui analize a Consumer Reports, fructele congelate (fără adaos de zahăr), cum ar fi fructele de pădure, bananele, ananasul, cerealele integrale gătite precum quinoa, orez brun, fasole și legumele congelate fac parte din categoria „mai bine cumpărate congelate”.

Tot experții mai spun că de cele mai multe ori peștele este mai bine să fie cumpărat înghețat decât proaspăt pentru că dacă a fost păstrat cum trebuie, congelat există șanse mai mari să-și păstreze toți nutrienții.

Alte alimente pe care e mai bine să le cumperi congelate decât proaspete:

Spanacul

Congelat, spanacul poate să fie folosit la orice fel de preparat dorești. Nutriționiștii spun despre acesta că poate fi adăugat pur și simplu în orice fel de rețetă pentru a-i crește aportul nutrițional.

Ceapa

Chiar și cea este un aliment pe care specialiștii îl recomandă congelat. De ce? Ei spun că în acest fel nu mai pierzi timp să o tai și nici nu mai verși lacrimi atunci când o pregătești.

Amestecul de legume

Pentru a economisi și mai mult timp, orientează-te către mix-urile de legume pe care le găsești în supermarket. Le poți combină cu carne făcută la grătar, adaugă în salată sau chiar în orez.

Edamame

„Doar 30 de secunde în cuptorul cu microunde și edamame-ul decojit este gata”, spune Golberg, care adaugă că acesta poate fi o gustare ușoară și sănătoasă.

Dovlecelul sau cartofii dulci

Fie că le adaugi în mâncare, fie că le servești pe post de gustare, acestea două sunt alimente pline de nutrienți, fără prea multe calorii.

newsletter

Alimente

copil

Alimente care stimulează creierul copiilor

Fiecare părinte își dorește să aibă un copil sănătos, frumos, inteligent, care să se bucure de viață în cel mai [...]

Psihologie

depresie

5 factori de risc care pot cauza depresia

Depresia este clasificată ca o tulburare de dispoziție/ stare. Cei care sunt deprimați au sentimente profunde de tristețe, pe lângă [...]

Sanatate

coronavirus

Testările combinate de grup: ce sunt și cum pot ajuta la combaterea COVID-19

Se numește testarea combinată de grup, pooling, și este o nouă metodă de depistarea a Covid-19. Aceasta a intrat în [...]