Relația de cuplu în izolare. #StaiAcasă și învață să comunici sau acceptă adevărul.

ilustratie cuplu
Foto: constantips.ro

Perioada prin care trecem poate fi o adevărată încercare pentru cupluri. Dacă în Franța autoritățile au ieșit public și au recunoscut că violența domestică a crescut cu peste 30% din 17 până=n 28 martie, pe fondul izolării la domicilu, în România încă nu știm cum stau lucrurile.

Într-un editorial recent publicat pe constantips.ro, cuplurile pot înțelege cât de importantă este această perioadă pentru sănătatea relației lor, dar și ce trebuie să facă pentru a trece cu brio peste ea.

”Când mă gandesc că suntem, cu toții, obligați să trăim, în sfârșit, în propria-i viață, 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, în casă cu iubitul, iubita, soțul, soția, mă întreb câți dintre noi vor profita de acest lucru pentru a-și consolida relațiile, sau câte dintre ele îsi vor găsi sfârșitul? Un sfârșit inevitabil, pentru că o relație care, aparent, funcționează, fără factori externi care să o influențeze, se dezvăluie în adevărata-i esență. Și acum îți dai seama, de fapt, cu cine și cum trăiești în propria-ți viață.

Fără doar și poate traversăm o perioadă grea din punct de vedere social. Este pentru prima dată când se impun măsuri de distanțare între oameni, când până mai ieri Social Media era blamată tocmai pentru că ne desparte unii de ceilalții.

Ce facem când ne îndepărtăm de cei dragi nouă, conștienți că asta e singura șansă la viață? Cum ne comportăm când avem ocazia să ne uităm mai mult către noi și cel/cea cu care ne împărțim viața? Vom găsi acum timp și putere să ne trăim experiențele alături de persoana iubită? Lipsa mersului la job, a întâlnirilor cu prietenii în afara casei, a diferitelor activități de relaxare pe care le făceam doar pentru noi, departe de cămin, ne vor schimba relațiile, căsătoriile?

Traversăm, într-adevăr, o perioadă grea. Dar trăită în avantajul nostru, ea ne poate deschide ochii în multe privințe. Relațiile “de formă” se vor rupe, cele care aveau nevoie de vindecare se vor suda și mai mult. 

ATUNCI CÂND “PLEC DE ACASĂ” NU MAI E O VARIANTĂ!

Așa cum o vacanță în doi scoate la iveală adevarata relație dintre tine și partenerul tău, imaginează-ți că 24 de ore, șapte zile pe săptămână, petrecute în casă cu iubitul, iubita, soțul, soția, te pot face să experimentezi trăiri neîntâlnite până acum.

O perioadă de izolare la domiciliu și distanțare socială, în care interacțiunea directă are loc doar cu cel/cea alături de care trăiești poate fi de mare încercare pentru cuplurile care aveau probleme. Dar și pentru cele care se mințeau că între ei problemele nu există, acolo unde factorii externi de care vorbeam mai sus fiind cei care îi “ajutau” să nu vadă adevărul. Acum, alegerea de a sta sau nu “bot în bot” nu ne mai aparține și trebuie să facem față noului stil de viață. În ce relații cu partenerul vom încheia această perioadă?

#STAIACASĂ ȘI ÎNVAȚĂ SĂ COMUNICI

Profită de aceste zile și învață să faci pentru relația ta ce nu ai reușit să faci până acum. Lasă deoparte scuzele legate de job, de timp, de diferite contexte în care, poate, te-ai aflat la un moment dat împreună cu partenerul tău, și încearcă să-l cunoști mai bine. Dacă te afli într-o relație care se transformase deja într-una “de formă”, acceptați amândoi adevărul și încercați să discutați despre asta. Bucurați-vă vă aveți unul pe celalălalt și poate, după ce veți încheia această perioadă, veți rămâne cu o prietenie frumoasă. Discutați despre ce nu a funcționat între voi, lăsați orgoliile și mândria la o parte, începeți discuții și duceți-le până la sfârșit. E poate singura șansă să o faceți acum, când niciunul dintre voi nu are unde “să fugă”. “Plec de acasă” nu mai e o variantă. Înfruntați adevărul.”

People

casa

Cele mai urmărite case pe Google. Cum arată proprietățile marilor vedete de la Hollywood

Oamenii sunt curioși și dacă ajung să știe tot din presă despre viața celebrităților de peste hotare, de ce să [...]

Noutati

Spitalul WPK

Spitalul Wiener Privatklinik pe lista celor mai bune spitale din lume

Excelenta medicala i-a adus spitalului Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, distinctia One of World’s [...]

Timp liber

ten

Te speli corect pe față? Greșelile care îți distrug tenul

Tenul se numără printre acele părți ale corpului care au nevoie de o îngrijire ca la carte, dar medicii dermatologi [...]