Cum alegi corect un pepene galben de fiecare dată

pepene galben
Imagine de Couleur via Pixabay

Pare destul de greu de ales un pepene galben, nu-i așa? De fiecare dată vrei însă să te bucuri de un pepene galben copt și delicios, iar secretul constă în atingere și miros.

Pepenele galben trebuie să aibă mereu o aromă deosebită, o aromă dulce, pe care abia dacă poți să o suporți. Experții culinari spun că secretul unui pepene galben dulce și bun constă în faptul că acesta trebuie să fie mirosit în zona opusă codiței. Dacă nu emană un miros plăcut, atunci acesta trebuie lăsat deoparte pentru că nu va avea un gust bun.

Specialiștii ne recomandă să stăm departe de pepenii care au pete pe suprafața lor pentru că acestea reprezintă semne de putrefacție. Un pepene galben bun trebuie să fie ferm la atingere și să se simtă greu pentru dimensiunea lui.

De asemenea pepenele galben bun la gust trebuie să aibă și o culoare plăcută: galbenă, nisipie sau aurie. La atingere, sunetul trebuie să fie gol și grav, iar textura de pe coaja lui ar trebui să se asemene unei pânze de păianjen.

După ce a fost tăiat și porționat, pepenele galben trebuie ținut neapărat în frigider și poate fi consumat până la 5 zile. Dacă nu este suficient de copt, poate fi ținut la temperatura camerei pe blatul de bucătărie sau balcon și lăsat să se mai îndulcească, timp de 2 sau 3 zile.

Atenție însă, imediat ce codița pepenelui a fost tăiată din vrej, acesta nu se va mai coace, deci ai matre grijă cum îl păstrezi ca să nu fie nevoie să îl arunci înainte să îl tai.

Pentru că de cele mai multe ori pepenele galben este lăsat deoparte din cauza pepenelui roșu, află care sunt beneficiile celui și ce valori nutriționale are.

Valori nutritionale pepene galben

1 cana de pepene galben taiat cubulete (aproape 156 grame) contine:

•    53 de calorii
•    0,3 g grasimi
•    13 g carbohidrati totali
•    12 g zahar
•    1,4 g fibre
•    1,3 g proteine
•    106 % din valoarea zilnica recomandata de vitamina A
•    95% din valoarea zilnica necesara de vitamina C
•    1% din valoarea zilnica necesara de calciu
•    2% din necesarul de fier.

Despre pepenele galben trebuie să știi că are o mai mare capacitate de răcorire, este ideal când temperaturile sunt crescute și pentru că conține 90% apă și nu are foarte multe calorii, acesta este un aliat de nădejde al siluetei.

Acesta are un conținut bogat de vitamina A și E, care ajută persoanele ce se confruntă cu pielea uscată să repare această problemă fără alte tratamente costisitoare. Tot pepenele galben acționează ca un laxativ, diuretic atunci când există probleme cu constipația.

Consumul de pepene galben previne apariția petelor de pe piele, datorită stimulării procesului de eliminare a toxinelor din organism.

În pepenele galben găsim fibre și minerale precum potasiu, calciu și zinc.

Timp liber

gastronomie

Trenduri culinare în anul 2020

Vrei să fii în trend chiar și atunci când ești la restaurant? Sigur că da, ar spune mulți. Cum altfel [...]

Alimente

Alimente care cresc glicemia. Ce să evităm ca să nu avem probleme de sănătate

Alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc rapid nivelul zahărului din sânge și pot cauza probleme de sănătate pe termen [...]

People

Gaspar Gyorgy

Gaspar Gyorgy, psiholog: ”Cred că nu ar trebui să ne fie totuna cine este omul alături de care alegem să ne trăim viețile!”

Psiholog și scriitor, Gaspar Gyorgy vorbește în acest interviu despre elementele esențiale într-o relație de cuplu, dar și cum terapia [...]