Cât de repede te refaci după un mini-liftig facial. Intervenția șterge urmele a 10 ani de pe chipul tău!

Dr. Daniela Diveica

Liftingul facial chirurgical este una dintre cele mai solicitante operații estetice, realizate de un chirurg estetician. Intervenția are loc la nivelul feței și presupune îndepărtarea excesului de piele și de grăsime, cât și o repoziționare a structurilor feței și a mușchilor faciali.

Precizia, atenția acordată simetriilor și detaliilor, cât și tehnica de lucru și experiența sunt aspecte importante, care vor asigura succesul operației de lifting facial. Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician cu experiență în intervenții faciale, ne vorbește astăzi despre liftingul facial MACS / Mini.

“Liftingul facial MACS (Minimal Access Cranial Suspension) sau liftingul Mini este modalitatea mai puțin invazivă, comparativ cu liftingul clasic, de a întineri rapid și cu un timp de recuperare scurt.

Intervenția se adresează în special persoanelor care doresc o îmbunătățire în zona inferioară a feței, respectiv: mandibulă, obraji, bărbie și zona gâtului.

dr. daniela diveica

Rezultatul intervenției de liftingul facial MACS se instalează după 2 luni

Intervenția are un grad de complexitate redus, gândiți-vă că în unele cazuri se folosește doar anestezia locală. Operația se adresează persoanelor de 30-35-40 de ani care acuză o îmbătrânire prematură. Tehnica modernă este apreciată și pentru faptul că, după intervenție, chipul are un aer tineresc, energic și își păstrează naturalețea și acel aspect de chip “operat” nu este evident.

La liftingul facial MACS sau liftingul Mini se realizează incizii minime, iar corecțiile sunt făcute subcutatant, deoarece vor fi eliminate doar porțiuni mici din piele.

Corecțiile sunt efectuate de medic subcutatant și tensionarea, respectiv întinderea pielii, se va realiza doar prin ridicare pe verticală.

Intervenția facială presupune măiestrie din partea medicului. El va realiza o incizie fină în fața urechii, de la lob și mergând pe linia părului până spre colțul ochiului.

Un atuu important al liftingului facial Mini este acela că vindecarea este foarte rapidă, după 7 zile de la intervenție echimozele se estompează, iar firele se scot după 2 săptămâni.

În plus, după o săptămână, pacientul își poate relua programul normal, un detaliu important și care are greutate pentru oamenii activi ai zilele noastre.

Rezultatul intervenției de liftingul facial MACS se intalează după 2 luni și vindecarea completă are loc în luna a 6-a de la intervenție. Dar cel mai important, liftingul MACS/ Mini șterge urmele a 10 ani de pe chipul nostru și efectele sale au o perioadă de menținere de până la 10 ani. Zece cu zece!”, explică Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Sarcina & bebe

mers desculț

De ce e bine să lași copiii în picioarele goale. Motivele științifice care te vor convinge să faci asta

Pentru adulți nu este indicat să meargă desculți pe suprafețe mai dure o perioadă lungă de timp, dar în ceea [...]

Sanatate

picioare goale

Pericolele la care te expui dacă stai desculță în casă sau în locuri publice

Ajungi acasă și te descalți, dar uiți să îți pui papuci de casă sau nu suporți să stai încălțată în [...]

Interventii si terapii

Tixel

(P) Tixel, aparatul care te scapă de riduri, acnee sau pete pigmentare!

Tixel reprezintă este o terapie de ultimă generație, cea mai performantă în domeniul întineririi structurale. Folosește ablația fracționată, depășind în [...]