Când spui vară, spui pepene roșu, nu-i așa? Este destul de complicat să nimerești mereu un pepene cu gust însă există niște trucuri care te pot ajuta să faci mereu alegerea cea mai bună și să duci acasă un pepene aromat.
Pepenele se oprește din evoluție atunci când este rupt din vrej, deci trebuie să faci cea mai bună alegere din prima, pentru că în cazul său nu mai există varianta „se mai coace acasă”.
Valori nutriționale pentru 1 cana (152 de grame) de pepene roșu, tăiat cubulețe:
1 cană de pepene roșu îți va oferi următoarele procente de vitamine (doza zilnică recomandată):
Pepenele roșu este un fruct ideal de vara, deoarece oferă hidratare și este revigorant. Dintre toate fructele pe care le cunoaștem, pepenele roșu este fructul care conține cea mai mare cantitate de apă.
Deși semințele de pepene verde trec neobservate, potențialul lor este enorm. Potrivit datelor Departamentului Agriculturii din SUA, semințele de pepene verde constituie o sursă importantă de minerale precum magneziul, dat fiind faptul că o cană (108 grame) conține 556 miligrame de magneziu. Acesta este foarte bun pentru sportivi, în sprijinul contracției musculare, iar zincul contribuie la ‘bună funcționare a sistemului imunitar.
Specialiștii mai menționează însă și un inconvenient, în sensul că semințele de pepene verde se digeră greu. De aceea, ar trebui să se consume doar „o mâna” de semințe pe săptămâna. Pentru a se evita tulburările gastrice, nutriționistul mai recomandă ca semințele de pepene verde să fie consumate după ce sunt uscate în cuptor și mărunțite. Dacă sunt decojite, se pierde aportul de fibre, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le recomandă pentru o funcție intestinală corectă.