Alimente pe care trebuie să le eviți vara pentru a preveni balonarea

cocktail
Imagine de Engin Akyurt via Pixabay

Din cauza temperaturilor ridicate, vara scade pofta de mâncare, oamenii consumă numai alimente ușoare, dar chiar și așa, unele considerate a fi sănătoase nu sunt mereu și cele mai ușor de digerat de către stomac. Acestea se pot dovedi a fi alegeri neinspirate și pot duce la balonare si gaze, senzații care nu sunt tocmai cele mai plăcute, nu-i așa?

Vestea tristă este că printre acestea se numără chiar și alimentele vedetă ale verii, alimente precum înghețata sau porumbul.

Dacă vrei să ai un abdomen de invidiat la plajă, atunci trebuie să eviți alimentele din lista de mai jos:

Broccoli, conopidă, varză, varză kale, toate acestea sunt greu de digerat și pot cauza balonarea din cauza faptului că au un conținut bogat de rafinoză, un zahăr complex pe care organismul nu îl suportă foarte ușor.

Spanacul este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra corpului, dar consumat în stare crudă dă senzația de balonare. Frunzele de spanac conțin fibre solubile care îngreunează digestia și favorizează apariția flatulenței și a balonării.

Fructele uscate sunt minunate pentru gustările dintre mese, dar nu sunt recomandate în cantități mari pentru că sunt bogate în zaharuri, grăsimi și sare, o combinație deloc prietenoasă cu stomacul.

Băuturile acidulate sunt fatale pentru stomac. POt cauza disconfort abdominal rapid.

Înghețata din magazine este din păcate plină de zahăr , îndulcitori sau coloranți, care nu sunt deloc alimente recomandate pentru un abdomen plat.

Chiar dacă este un aliment absolut delicios, porumbul , indiferent că este fier sau copt, este bogat în carbohidraţi şi celuloză, ingrediente greu de digerat. Astfel, riscul de dureri abdominale, gaze şi balonare este mult mai mare. Există însă o soluţie: să îi mesteci cât mai mult.

Deşi conţine în mare parte apă, pepenele roşu mai are în compoziţie şi zaharuri naturale greu de digerat, cum ar fi fructoza, care favorizează formarea gazelor intestinale. În plus, multă lume mănâncă pepenele roşu cu tot cu seminţe, care pot îngreuna tractul intestinal.

Sunt colorate şi bune la gust, dar deloc prietenoase cu silueta. Vorbim despre cocktailuri. Aceste băuturi alcoolice, oricât ar fi de gustoase, trebuie evitate dacă ai în plan să te expui la soare sau vrei să înoţi. Alcoolul deshidratează, iar în combinaţie cu zahărul sau alte adaosuri de lichioruri şi coloranţi duce, garantat, la apariţia balonării

Alimente

femeie

Aceste alimente îți fac tenul mai tânăr. Consumă-le cât mai des

Tinerețe, fără bătrânețe! Nu la asta visăm cu toții? Mai ales femeile, care s-ar vrea ca la 20 de ani [...]

Sanatate

mâini

Este necesar să te speli imediat pe mâini după ce ai atins următoarele 10 obiecte

Spălarea mâinilor cu apă și săpun trebuie să fie deja o rutină și nu un lucru de discutat, mai ales [...]

Interventii si terapii

eprubete sange

Cum ajută infiltrațiile cu plasmă (PRP sau PRF) în tratarea afecțiunilor ligamentelor și articulațiilor

Infiltrațiile cu PRP (plasma îmbogățită cu trombocite sau “platelet rich plasma”) sunt cea mai nouă metodă naturală non-invazivă de vindecare [...]