Cum îți menții silueta ideală după ce ai slăbit?

burta

Slăbitul este, întotdeauna, un proces de lungă durată. Aici, nu ne referim numai la durata dietei și a abonamentului la sala de sport, ci, și la ce urmează după aceea. În momentul în care vedem numărul dorit pe cântar, apar, deja, multe alte semne de întrebare. Cum transformăm regimul de slăbire într-un stil de viață? Ce facem pentru ca pielea să rămână elastică? Dacă ne-au apărut vergeturi, există vreo cale de a le estompa? În scurtul ghid pe care ți l-am pregătit, vom aborda toate aceste probleme… și nu numai!

Menținerea greutății ideale

Aceasta este principala provocare căreia trebuie să-i faci față, în momentul în care ai dat jos kilogramele în plus. Ea devine cu atât mai dificilă pe măsură ce avansezi în vârstă, atunci când schimbările la nivelul organismului încurajează, mai degrabă, o luare în greutate. Deși, te poți îndepărta de restricțiile draconice ale dietei, îți sugerăm să consumi, în continuare, cantitatea de apă potrivită înălțimii și greutății tale. Cantitatea medie este aceea de doi litri pe zi, însă, ea poate varia conform parametrilor pe care i-am menționat anterior. 

În plus, îți recomandăm să păstrezi delimitarea meselor. După unii specialiști, trei este numărul recomandat, în vreme ce alții militează pentru cinci. Chiar dacă nu mai respecți aceleași restricții, este de preferat să limitezi consumul de sare, mai ales, dacă te apropii de menopauză, temută pentru retențiile nedorite de apă. Nici consumul de zaharuri rafinate sau de grăsimi trans nu te ajută pe drumul menținerii. Nu spunem să le elimini total, însă, cu cât ajung mai rar pe farfuria ta, cu atât mai bine. Mai bine, ia-le ca pe o recompensă la final de săptămână sau în zilele de sărbătoare.

Ce facem cu elasticitatea pielii?

Așa cum am menționat și mai sus, există mai multe consecințe ale pierderii în greutate. În funcție de viteza în care ai slăbit, este posibil ca pielea ta să-și fi pierdut din elasticitate sau să nu mai aibă același tonus ca înainte de regim. Nu te descuraja! Există numeroase cosmetice pentru hidratarea tenului, astfel încât, noua ta formă să fie dublată de o piele cât mai suplă și elastică. Beach body ready nu se referă numai la siluetă, ci, și la cât de tonică ești pe nisipul fierbinte și printre valuri!

Se pot ameliora vergeturile?

Pielea este foarte sensibilă la întindere, iar vergeturile rămân ca niște amintiri ale schimbărilor corporale. Cel mai adesea, ele se formează după ce te-ai îngrășat brusc, ți-ai mărit foarte repede masa musculară sau ai rămas însărcinată. Pe de altă parte, și slăbirea rapidă poate duce la apariția unor astfel de semne. Cel mai ușor este să distingi tipurile de vergeturi după culoare: cele roșii sunt mai recent apărute (și deci, mai ușor de tratat), în vreme ce vergeturile albe există de mai mult timp. 

Deși, există tratamente (în special, pe bază de unguent) pentru ele, rezultatul scontat este estomparea, mai degrabă, decât dispariția lor completă.

În loc de concluzii

Slăbitul este un proces anevoios, iar, faptul că ai reușit să-l duci la capăt te face demnă de toate felicitările! Atunci când te orientezi spre menținerea greutății atinsă recent, îți recomandăm să bei cât mai multă apă, să ai un stil de viață activ în continuare și să eviți alimentele hipercalorice și glucidice, nu, însă, în aceeași manieră restrictivă ca în cazul dietei propriu-zise. Există și alte urmări ale pierderii kilogramelor, îndeosebi, pe măsură ce înaintezi în vârstă. Totuși, trăind echilibrat și folosind produsele potrivite de hidratare, nu trebuie să te temi – îți vei păstra, fără îndoială, tonusul.

Travel

stradă

Prima stradă smart din România este la Cluj-Napoca. Cum arată și de ce merită vizitată

Primarul Emil Boc a anunţat finalizarea lucrărilor de amenajare a primei străzi smart din România, în urma unei investiţii de [...]

Interventii si terapii

femeie

Ce este și la ce ajută terapia Vampir

Expunerea necontrolată la soare sau frig, acneea sau trecerea anilor produc o schimbare a pielii neplăcută și vizibilă, cu pete [...]

Lifestyle

față

Te-ai îngrășat la față? Vezi ce trebuie să faci ca să slăbești doar în această zonă

Fiecare corp este unic și are propriul ritm, nu-i așa? Chiar și kilogramele în plus își pun amprenta diferit asupra [...]