Alimente care te pot ajuta în lupta cu astenia de primăvară

ciocolata
Photo by freestocks.org from Pexels

Astenia de primăvară ne poate afecta pe toți, indiferent de vârstă sau de sex. Ai nevoie de multe minerale și vitamine pentru a face față simptomelor asteniei și nu este cazul să apelezi la suplimentele alimentare.

De ce spunem acest lucru? Alimentația este un factor care joacă un rol important în prevenirea sau combaterea asteniei de primăvară. Nutrienții naturali sunt cei care îți pot reda energia fizică de care ai nevoie pentru a susține activitatea de zi cu zi, dar și pentru o stare de bine.

Primăvara este recomandat să consumăm alimente care conțin cantități însemnate de vitamina A, C și vitamine din complexul B. Acestea pot combate în mod eficient simptomele asteniei.

Iată care sunt alimentele ce te pot ajuta pentru a ieși câștigător din lupta cu astenia de primăvară:

Spanacul, leurda, loboda, urzicile, salata verde, sunt numai câteva dintre verdețurile de sezon care te pot ajuta atunci când ai stări de nervozitate pe care nu le poți controla, când te simți amețit sau ești epuizat fizic. Sunt versatile, se pot integra în preparate pentru oricare dintre mesele principale ale zilei și îți oferă cantitatea de fier necesară pentru o bună funcționare a organismului tău.

Rozmarinul, turmericul, busuiocul, sunt condimente ce pot lupta împotriva despresiei și stresului.

Sunătoarea, cătina, măceșele sau păpădia au efecte miraculoase asupra organismului slăbit. Acestea sunt adevărate energizante naturale pentru organismul tău. Ce poate fi mai plăcut decât un ceai de măceșe savurat sub razele soarelui de primăvară?

Semințele de dovleac îți dau și ele energia de care ai nevoie în activitățile de zi cu zi. Le poți integra la micul dejun în iaurt, sau le poți consuma la fel de bine la gustare, consumate ca atare.

Ciocolata neagră se află și ea pe lista alimentelor care combat simptomele asteniei de primăvară

Nucile au un conținut semnificativ de acizi grași Omega 3. Acestea sunt grăsimi sănătoase pentru organism, care te pot ajuta să lupți cu starea de oboseală sau depresia.

Ciocolata neagră se află și ea pe lista alimentelor care combat simptomele asteniei de primăvară. Aceasta conține polifenoli ce încurajează producția de serotonină din creier, deci care contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de spirit.

Sfecla roșie are un nivel ridicat de zaharuri naturale, deci este alimentul perfect pentru a recăpăta vitalitatea de care ai nevoie. Sfecla conţine vitamine precum A, B, C, E şi minerale ca fierul, magneziuul, manganul, fosforul, potasiul, siliciul şi sodiul.

Nu uita: consumă cât mai multe fructe și legume de sezon și vei găsi în alimente un ajutor de nădejde pentru organismul tău. Acestea îți vor asigura aportul de vitamine și nutrienți de care ai nevoie pentru a trece cu bine peste orice fel de schimbare, fie că vorbim despre schimbarea anotimpului sau despre modificări în organism.

Citește și: Frișcă fără mixer, da se poate! Iată ce trebuie să faci

Interventii si terapii

Liftingul sânilor după perioada maternității. Dr. Hussein Shamieh explică ce presupune această operație

Operația de lifting mamar este una dintre cele mai căutate intervenții chirurgicale estetice, multe femei optând pentru ea mai ales [...]

Sanatate

mamografie

Cancerul la sân și ereditatea: cât influențează genetica

Luna octombrie este luna dedicată prevenției cancerului mamar, un cancer care are o incidență uriașă în România și o rată [...]

Sport

sport

Cum prevenim accidentările în sala de fitness? Ce trebuie să facem ca să nu ne accidentăm la antrenamente

Mergi deja de ceva timp la sală şi ai observat că încep să te doară articulaţiile, simţi contracturi musculare care [...]