Ce faci cu crema de protecție solară de anul trecut? Ce spun specialiștii despre refolosirea ei

crema de soare
Imagine de PublicDomainPictures via Pixabay

Aproape niciodată nu se termină crema de protecție solară atunci când se încheie și sezonul estival. Mereu rămâne și de obicei ea este păstrată pentru anul următor, dar este sau nu sănătos să o mai refolosești? Află din articolul de mai jos ce spun specialiștii.

În 2017, cei de la ziarul italian Altroconsumo au efectuat un studiu pentru a analiza efectele cremelor cu protecţie solară după un an de la utilizare. Au fost alese trei produse cu SPF 50+, duse în laborator şi supuse unor condiţii similare cu cele din vacanţă. Cremele au fost încălzite, apoi răcite şi menţinute la o temperatură de 40 de grade Celsius timp de două săptămâni. Tuburile au fost deschise şi închise de mai multe ori şi au stat inclusiv la soare.

Rezultatele au arătat că cele trei produse nu şi-au schimbat aspectul şi mirosul, plus că şi-au păstrat eficacitatea, iar indicele de protecţie a rămas acelaşi (50+).

Chiar și așa, experții sunt de părere că orice fel de cremă de protecție solară nu este rezistentă la bacterii, căldură sau trecerea timpului, indiferent cât de scumpă a fost. Orice fel de produs își pierde din proprietăți și eficacitate după un an de la deschidere. Dacă însă crema nu a fost deschisă, aceasta se poate păstra fără niciun fel de problemă de la un an la altul.

Potrivit specialiştilor, cel mai sigur este să previi arsurile solare, optând de fiecare dată pentru un produs nou.

Arsurile solare sunt provocate de expunerea incorectă la soare, dar și pentru simplu fapt că există încă persoane care nu știu cum se aplică corect crema de protecție. Citește în articolul de mai jos informațiile de care ai nevoie pentru a evita o astfel de situație:

Dacă într-adevăr, vrei să fii sigură de eficacitatea produsului, indiferent că este vorba despre cel cu protecţie solară sau despre repelenţii împotriva ţânţarilor, este indicat să cumperi altul nou.

Este greșit să folosești crema de protecție solară doar atunci când stai la plajă. Razele soarelui nu își iau concediu atunci când zilele tale libere se termină, ele îți pot afecta piele și când pur și simplu mergi pe stradă sau stai la terasă cu prietenii, deci folosește cu încredere crema de soare pentru că efectele nocive ale razelor uv se pot vedea asupra corpului și după 10, 15 sau 20 de ani.

Razele ultraviolete sunt dăunătoare indiferent de cât de mult îți expui pielea la soare și ele există pe toată perioada anului, indiferent de anotimp. Chiar dacă afară sunt nori, iar soarele pare că nu își face apariția, razele lui sunt la fel de puternice indiferent de starea vremii. Pielea este expusă mereu la soare și implicit la radiațiile UV.

Noutati

coronavirus

Sunetul tusei, un prim semn al bolnavilor infectați cu Covid-19. Aplicația care promite să limiteze răspândirea virusului

Deși cele mai puternice țări ale lumii dau bătălii dure pentru descoperirea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, se pare că mai [...]

Familie

tineri

Educația sexuală: plasa de siguranță a adolescentului

Informarea corectă și temeinică a adolescenților asupra sexualității îi echipează corespunzător pentru o viață sănătoasă și sigură în ce privește [...]

Sarcina & bebe

bebeluș

Are numai 11 luni, dar cucerește internetul. El este cel mai tânăr influencer de pe Instagram

Are doar 1 an, dar Sean Heilimo este bebelușul care a luat cu asalt internetul în ultimele luni. S-a născut [...]