Prima stradă smart din România este la Cluj-Napoca. Cum arată și de ce merită vizitată

stradă
Imagine via Facebook Emil Boc

Primarul Emil Boc a anunţat finalizarea lucrărilor de amenajare a primei străzi smart din România, în urma unei investiţii de aproape 6 milioane de lei realizată din fonduri europene, deci dacă aveați de gând să vizitați zona, iată o veste bună pentru turistul din tine.

Prima stradă smart din România a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanţare europeană şi dispune de toate facilităţile unui spaţiu public modern, , adaptat la realităţile tehnologice şi de mobilitate urbană actuale”, a scris Emil Boc pe Facebook, unde a postat şi imagini cu noua stradă.

Este vorba despre strada Molnar Piuariu din Cluj-Napoca care acum dispune de 551 de metri pătraţi suprafaţă verde, cu 48 noi arbori plantaţi şi sistem de irigare cu senzori şi un culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate.

La dispoziția turiștilor sunt puse patru locuri pentru încărcarea automobilelor electrice şi 15 locuri de parcare pentru autovehicule, 30 de locuri pentru încărcarea bicicletelor/trotinetelor electrice şi 22 locuri de parcare pentru biciclete, Wi-Fi gratuit şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

În zonă a fost montat un sistem de iluminat public inteligent, eficient din punct de vedere energetic, un sistem îmbunătăţit de colectare a apelor pluviale, un sistem de irigare cu senzori, bănci, scaune, mese, cadre de parcări pentru biciclete, sisteme de afişaj, cişmele.

Potrivit lui Emil Boc, acest proiect nu va rămâne singurul de acest fel. Primarul orașului Cluj-Napoca intenționează să mai pună în aplicare astfel de proiecte în toate cartierele orașului.

Cluj-Napoca: prima stradă smart din România a fost finalizată (str. Molnar Piuariu)Prima stradă smart din România a…

Publicată de Emil Boc pe Joi, 16 iulie 2020

Afectiuni

ochelari

Ce este strabismul, care sunt cauzele și ce tipuri de tratament există

Strabismul este o afecțiune oculară în care axele celor 2 ochi nu sunt paralele și unul sau chiar ambii ochi [...]

Sanatate

coronavirus

Persoanele care s-au infectat cu Covid-19, protecție de scurtă durată

Chiar dacă ai fost infectat cu Covid-19, pericolul nu a trecut pentru tine. Deși ai dezvoltat anticorpi, care te vor [...]

Nutritie si sport

sport

Este sau nu bine să faci sport fără să mănânci înainte? Alege înțelept

Alegi să faci sport dimineața? Chiar dacă poate părea ciudat sau crezi că e mai bine așa, indiferent de momentul [...]