Prima stradă smart din România este la Cluj-Napoca. Cum arată și de ce merită vizitată

stradă
Imagine via Facebook Emil Boc

Primarul Emil Boc a anunţat finalizarea lucrărilor de amenajare a primei străzi smart din România, în urma unei investiţii de aproape 6 milioane de lei realizată din fonduri europene, deci dacă aveați de gând să vizitați zona, iată o veste bună pentru turistul din tine.

Prima stradă smart din România a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanţare europeană şi dispune de toate facilităţile unui spaţiu public modern, , adaptat la realităţile tehnologice şi de mobilitate urbană actuale”, a scris Emil Boc pe Facebook, unde a postat şi imagini cu noua stradă.

Este vorba despre strada Molnar Piuariu din Cluj-Napoca care acum dispune de 551 de metri pătraţi suprafaţă verde, cu 48 noi arbori plantaţi şi sistem de irigare cu senzori şi un culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate.

La dispoziția turiștilor sunt puse patru locuri pentru încărcarea automobilelor electrice şi 15 locuri de parcare pentru autovehicule, 30 de locuri pentru încărcarea bicicletelor/trotinetelor electrice şi 22 locuri de parcare pentru biciclete, Wi-Fi gratuit şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

În zonă a fost montat un sistem de iluminat public inteligent, eficient din punct de vedere energetic, un sistem îmbunătăţit de colectare a apelor pluviale, un sistem de irigare cu senzori, bănci, scaune, mese, cadre de parcări pentru biciclete, sisteme de afişaj, cişmele.

Potrivit lui Emil Boc, acest proiect nu va rămâne singurul de acest fel. Primarul orașului Cluj-Napoca intenționează să mai pună în aplicare astfel de proiecte în toate cartierele orașului.

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/posts/3188011677954302

Sanatate

coronavirus

5 motive pentru care trebuie să-ți păstrezi calmul în timpul pandemiei de coronavirus

Chiar dacă numărul deceselor cauzate de Covid-19 este într-o continuă creștere, la fel și numărul total de cazuri, nu trebuie [...]

Sanatate

mască

Ce trebuie să știi despre purtarea măștii pe timpul verii

Masca este un obiect nelipsit din geantă în acest an și, așa cum era de așteptat, temperaturile au început să [...]

Noutati

zambet

Dr. Roxana Șerb: Zâmbetul de Hollywood se poate obține în stomatologia digitală

Îți dorești acel zâmbet impecabil, dar natural? În trecut, era imposibil, însă lucrurile s-au schimbat fundamental. Rezultatele în estetica dentară [...]