De ce se crapă călcâiele. Cum să eviți această problemă

călcâie
Imagine de Andrea Piacquadio via Pexels

Pielea de pe talpă se crapă ușor din cauza faptului că nu are nicio glandă care să secrete uleiuri să o mențină hidratată. Ce faci cu această problemă, care este mai mult estetică și care îți dă mari bătăi de cap în sezonul estival?

Medicii spun că tocmai vara este perioada în care călcâiele se crapă cel mai ușor din cauza faptului că pielea este mult mai expusă în încălțăminte la factorii din mediul extern. Fără exfoliere sau hidratare, această problemă este una destul de comună.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale crăpării călcâielor

Dacă nu hidratezi călcâiele suficient și mai ai și deficiențe de vitamine, minerale și zinc, aceste lucruri pot afecta sănătatea călcâielor. Nici statul în picioare nu e benefic persoanelor care au deja astfel de probleme.

Pielea devine groasă, uscată, descuamată, deci își pierde din elasticitate odată cu înaintarea în vârstă.

Tulburările dermatologice precum micoză, psoriazisul sau eczemele pot determina apariția uscăciunii. Iar ele nu sunt singurele afecțiuni problematice! Bolile tiroidiene, diabetul și supraponderabilitatea au capacitatea de a crește presiunea asupra pernutelor de grăsime de la nivelul calcaielor.

Și igiena precară poate afecta această zona a corpului. Interesant este că, în ciuda a ceea ce putem crede, petrecerea un timp îndelungat în zone cu umiditate ridicată, precum baia, iar acest lucru poate cauza uscarea și crăparea călcâielor, nu hidratarea lor.

Cum se îngrijesc corect călcâiele crăpate

  • NU orice fel de cremă funcționează pentru tratarea acestui tip de probleme. Se recomandă utilizarea cremelor special concepute pentru pielea de acest fel.
  • Citirea etichetei produselor trebuie să devină o regulă, chiar dacă acum este vorba despre produse cosmetice. Produsele pentru picioare trebuie să conțină uree, acid lactic sau acid salicilic pentru a da rezultate.
  • Este recomandată și exfolierea din când în când. Acizii lactici și glicolici sunt foarte buni pentru a exfolia profund picioarele.
  • Pentru a îndepărta pielea dură și uscată, este necesară o perie abrazivă, care să fie folosită cu regularitate de cel puțin 2 ori pe săptămână. E important să mergeți într-o singură direcție și nu înainte și înapoi.
  • Instrumentele folosite pe picioare trebuie să rămână individuale și să fie curățate și uscate complet după fiecare folosire. Medicul recomandă cumpărarea unora noi după doua-trei luni.
  • Un alt pas important pentru pielea de pe călcâie este hidratarea pe timp de noapte.
  • O altă regulă demnă de menționat este faptul că dacă vrei să nu te mai confrunți cu această problemă trebuie ca hidratarea să fie zilnică pentru a avea parte de rezultatele dorite.

Travel

Oradea

10 locuri din România pe care trebuie să le vezi anul acesta

România ascunde o mulțime de locuri impresionante, care-ți taie răsuflarea, și pe care ar trebui să le vezi. Indiferent dacă [...]

Sarcina & bebe

O femeie însărcinată care discută cu medicul în cabinet

Cum și de ce să ai un jurnal de sarcină. Care sunt cele mai mari avantaje

Păstrarea unui jurnal de sarcină îți oferă posibilitatea să notezi toate momentele importante și să te documentezi temeinic cu privire [...]

Noutati

RMN

Investiții de peste 7 mil. de euro în primului an al rețelei de clinici Medima Health

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health încheie primul an de activitate pe piața [...]