Lucruri ciudate pe care nimeni nu ți le spune despre sarcină

sarcină
Imagine de Ernesto Rodriguez via Pixabay

Imediat după ce a aflat că este însărcinată, în mintea unei femei apar un milion de întrebări legate de făt, de evoluția lui, de schimbările la care este supus pentru următoarele lui corpul ei și tot așa.

Acum există o mulțime de surse de informare, iar viitoarele mămici nu ezită să apeleze la ele atunci când au o curiozitate. Sunt și lucruri mai puțin plăcute care se întâmplă în perioada sarcinii, altele sunt de-a dreptul bizare.

În continuarea articolului îți prezentăm lucruri mai puțin cunoscute despre sarcină:

  • Știai că cea mai lungă sarcină a fost de 375 de zile, deci mai mult de un an de zile și în mod surprinzător bebelușul a cântărit numai 3 kilograme?
  • Atât fetițele cât și băiețeii se masturbează în perioada intrauterină, iar de cele mai multe ori în timpul ecografiilor băiețeii sunt surprinși în erecție.
  • În cazul unei nașteri naturale există riscul de ruptură de perineu și în cazul acesta este nevoie de mai multe cusături în zona dintre vagin și anus, un lucru extrem de neplăcut, dar care poate face diferența între viață și moarte.
  • Există posibilitatea ca în timpul nașterii să elimini fără să te mai poți controla și materii fecale. Acest lucru se întâmplă pentru că mușchii pe care îi folosești în timpul nașterii sunt aceeași care acționează în timpul tranzitului intestinal.
  • În timpul sarcinii mirosul și gustul, două dintre simțuri, se dezvoltă neașteptat de mult.
  • Dacă acumulezi în timpul sarcinii prea multe kilograme, mai exact peste 11, este posibil să se schimbe mărimea de la pantofi cu un număr. De cele mai multe ori acest lucru nu este permanent.
  • Și viitorul tătic poate dezvolta pe parcursul sarcinii simptome precum grețuri sau contracții. Este vorba despre sindromul Couvade sau sindromul „tăticilor însărcinaţi” și este unul din acele lucruri cu care nu ne întâlnim în fiecare zi, dar despre care trebuie să citim măcar din curiozitate. Este de fapt un sindrom al empatiei faţă de o persoană care trece printr-un anumit proces, fie el fiziologic sau patologic.
  • În ciuda faptului că se spune adesea că o femeie însărcinată trebuie să mănânce cât pentru doi, de fapt este doar un mit. Cel mai probabil va avea nevoie de puțin peste 300 de calorii în plus pentru a-i asigura bebelușului toți nutrienții de care are nevoie ca să se dezvolte sănătos.
  • Chiar dacă ai născut, este posibil să mai simți contracții chiar și după ce ai adus bebelușul pe lume. Crampele musculare sunt modalitatea prin care organismul reușeste să oprească pierderea excesivă de sânge.
  • Se pare că exprimarea „femeile gravide strălucesc”, are și un fundament. Pielea strălucește pentru că în organismul unei gravide crește cantitatea de sânge cu 50 la sută. Iar fluxul sangvin mărit, aduce un plus de vitalitate pielii, în special în zona feței.

Tu ce alte lucruri mai puțin cunoscute știi despre perioada sarcinii?

Citește și: Cele mai populare nume de copii în 2020

Timp liber

Astrologie

Cum arată HOROSCOPUL în 2020! Iubire, bani și carieră

Horoscopul din acest an arată faptul că 2020 este un an extraordinar de benefic pentru toate semnele zodiacale. Astrologii prezic [...]

Sanatate

dracaena

Plante care purifică aerul din casă și te ajută să te relaxezi

Plantele de interior sunt mereu o idee de luat în seamă atunci când vrei să redecorezi sau simți nevoia de [...]

Sanatate

acnee

Acneea de pe față îți poate arăta ce probleme de sănătate ai

Medicina tradițională chineză spune că fiecare zonă a feței corespunde unui organ al corpului. În acest fel, pare destul de [...]