(P) De ce să apelezi la un psiholog online?

psiholog online
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Psihoteraputul este acel specialist care te ajută sa depășești momente în viață, anxietăți, traume, dileme în cuplu și care te poate susține prin terapii specifice (cognitiv-comportamentală, neurofeedback, hipnoză, etc.) să treci peste blocaje care te opresc din evoluție.

Psihoterapeutul te ajută să depășești sau să accepți aspecte care pot degenera ulterior în probleme de sănătate fizică, iar dacă nu acționezi la timp, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple crește. 

Dacă nu poți sau nu te simți confortabil să discuți cu un specialist în cabinetul său, atunci poți apela la un psiholog online.  

Despre avantaje vorbim în continuare, așa cum ni le-au comunicat cei care au apelat la serviciile online ale psihologului Aida Ivan: 

  • Mediu cunoscut, confortabil

Deși cabinetul de psihologie este un spațiu sigur pentru clienți, deplasarea către un cabinet poate să se dovedească uneori dificilă sau, cum ne-au arătat evenimentele pe durata pandemiei, imposibilă. În plus, unii oameni se simt mai în siguranță dacă vorbesc deschis despre problemele lor din confortul casei lor. Un psiholog online va acorda aceeași atenție și grijă clientului ca și în cazul unei ședințe la cabinet. 

  • Programul independent de locație pe glob sau fus orar

Dacă te aliniezi cu un psiholog și vorbiți aceeași limbă, dar nu se află în localitatea sau țara în care locuiești, poți apela la comunicarea online. Astfel, dacă funcționezi pe alt fus orar puteți agrea un program convenabil amândurora. 

  • Posibilitatea de a interacționa și prin căi de comunicare audio – video 

Un psiholog online poate să organizeze inclusiv sesiuni de terapie de grup la care pot participa oameni din toate colțurile țării, sau, de ce nu, din toate colțurile lumii. Consilierea prin căi de comunicare audio – video poate crea o legătură între clienți și psihologul online, iar întâlnirea să fie mai eficientă în anumite situații. 

  • Confidențialitate și respect

Poate, uneori, în fața ecranului se creează senzația de expunere, totuși consilierea online respectă aceleași condiții de experiență, respect, confidențialitate și profesionalism precum prezența terapeutului în cabinet. 

Credința noastră este că psihoterapeutul este un profesionist, indiferent dacă profesează în condiții de terapie online sau în cabinet. Dincolo de aceasta, psihologul este omul și specialistul care se implică întotdeauna să își asiste clienții în a le alina durerea sufletului. 

Psihologul este omul care, din spatele ecranului, îți oferă instrumentele necesare depășirii situației în care te găsești chiar din confortul casei tale, de oriunde te-ai afla.

Citește și: Un senzor Bluetooth poate detecta insuficiența cardiacă. Cum funcționează

Lifestyle

avocado

De ce este Vitamina E bună pentru piele

Îngrijirea tenului se numără printre cele mai importante ritualuri din viața unei femei și dacă vitaminele A și C sunt [...]

Sanatate

Dr. Eyup Bozkurt

Despre Dr. Eyup Bozkurt

Dr. Eyup Bozkurt și-a încheiat educația medicală la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Istanbul. În timpul studiilor sale la [...]

Travel

Baile Herculane

Efectele nebănuite ale izvoarelor termale

România are un potențial turistic extraordinar. Dacă n-ai ajuns încă în Bucovina, Maramureș sau în Delta Dunării, poate că ar [...]