Cu toții ne dorim un corp frumos, iar argumentele sunt dintre cele mai convingătoare. Un corp armonios:
- ne ajută să ne păstrăm încrederea în noi;
- ne ajută să avem o bună comunicare/relaționare cu cei din jur;
- înseamnă că suntem sănătoși;
- previne apariția unor afecțiuni grave (cardiovasculare de exemplu, dar nu numai).
Desigur, un corp frumos presupune multe sacrificii legate de dietă și mult sport. De asemenea, un corp frumos mai poate presupune ceva: intervenții de chirurgie plastică, inclusiv cele realizate prin metoda lipoaspirației.
Tipuri de lipoaspirație
Există mai multe metode de lipoaspirație. Toate aceste intervenții presupun anestezie (locală sau generală), precum și infiltrarea în zonele vizate cu o soluție care are rol de anestezic local.
- Lipoaspirația clasică: se introduce în țesutul vizat o soluție care topește grăsimea, rezultând o siluetă mai fermă și cu un strat mai mic de grăsime.
- Lipoaspirația cu laser: se realizează cu o canulă care conține o fibră tip laser, care încălzește și lichefiază grăsimea.
- Lipoaspirația care este asistată electric: mișcarea canulei este accelerată de un sistem mecanic, viteza fiind cea care ajută de fapt la îndepărtarea grăsimii.
- Lipoaspirația cu ultrasunete: funcționează pe bază de ultrasunete, iar acestea fac diferența dintre țesuturile adipoase (acestea fiind eliminate cu mai mare precizie) și cele normale.
Ce este lipoaspirația cu laser
Metoda de eliminare a depozitelor de grăsime se numește lipoaspirația cu laser (liposucție) și este o metodă modernă și sigură (despre care găsești mai multe informații aici). Lipoaspirația este o procedură prin care se elimină grăsimea din anumite zone ale corpului, în special de pe abdomen, șolduri, fese, brațe, gât, zona mamară (la bărbați). Acestea sunt părțile corpului care sunt cele mai predispuse la acumularea de grăsime nedorită.
Faptul că pentru realizarea acestei metode se apelează la laser nu trebuie să ne mire, este o evoluție firească rezultată din cercetarea medicală. Laserul este un instrument deosebit de important și de eficient pentru că el ajută la topirea grăsimii din zonele vizate.
Cum se face lipoaspirația cu laser
Lipoaspirația cu laser este o procedură chirurgicală care presupune introducerea unui tub îngust numit canulă în țesutul adipos, prin incizii de 3-4 milimetri. Căldura emisă de fibra de laser duce la topirea stratului de grăsime, iar coagularea sângelui este ținută sub control. După această primă fază a intervenției, prin aceleași incizii se introduce o altă canulă, prin care se aspiră grăsimea topită.
Avantajele lipoaspirației cu laser
Această procedură minim invazivă prezintă câteva avantaje foarte importante:
- inciziile rezultate se pot ascunde foarte ușor;
- în ceea ce privește grăsimea topită, aceasta se extrage fără probleme, nu se produc traumatisme la nivelul țesuturilor, sau hematoame;
- este foarte important de știut că procedura lipoaspirației cu laser nu doare, fiindcă se poate realiza cu anestezie locală sau generală. Decizia se ia în funcție de preferința pacientului, de recomandarea medicului sau de zona în care se intervine;
- recuperarea durează numai câteva zile, se poate face acasă, iar dacă anestezia a fost locală procedura nu necesită internare;
- metoda lipoaspirației cu laser prezintă și un alt avantaj: ajută la refacerea stratului de colagen al pielii. Astfel, pielea devine mai elastică și mai fermă;
- în urma procedurii, pacientul scapă de stratul de grăsime nedorit fără ca acest lucru să-i afecteze sănătatea;
- pielea devine mai netedă și se stimulează producerea de colagen;
- stresul psihologic este suportabil.
Complicațiile lipoaspirației cu laser
Există complicații ale lipoaspirației cu laser:
- probleme cardiace;
- tulburări de coagulare;
- sarcină.
Cine poate face lipoaspirația cu laser
Lipoaspirația se adresează atât bărbaților cât și femeilor care au depozite mici de grăsime. Această procedură chirurgicală nu este recomandată persoanelor care au depozite importante de grăsime, pentru aceste cazuri se recomandă procedura de lipoaspirație prin metoda clasică.
Cu alte cuvinte, pacientul ideal care apelează la procedura lipoaspirației cu laser:
- are depozite adipoase în anumite zone ale corpului;
- beneficiază de o stare de sănătate bună;
- știe că nu trebuie să se aștepte la minuni în urma intervenției;
- are peste 18 ani și înțelege în ce constau metoda și perioada de recuperare.