5 criterii de care să ții cont în alegerea unei clinici stomatologice

stomatolog
Photo by Daniel Frank from Pexels

Vizita regulată la dentist este esențială pentru sănătatea ta orală și este important să apelezi la ajutorul medicului stomatolog preventiv, înainte de a ajunge să te confrunți cu probleme ale danturii. Clinicile stomatologice au luat amploare în ultimii ani, iar numărul lor a crescut considerabil. Din acest motiv devine din ce în ce greu să alegi locul în care dorești să mergi la dentist. Citește în continuare și află care sunt lucrurile de care țin cont pacienții în alegerea unei clinici stomatologice.

Calitatea actului medical

Calitatea serviciilor oferite reprezintă un aspect cheie în alegerea clinicii stomatologice și influențează rata de succes a procedurii pe care dorești să o urmezi în cadrul clinicii respective. Calitatea actului medical depinde atât de aparatura pusă la dispoziție de clinica respectivă, cât și de experiența și formarea medicilor. De exemplu, la Denttaglio, o clinică stomatologică de top, vei fi tratat de medici stomatologi experimentați și preocupați de ultimele inovații din domeniu.

Recenziile pacienților

În momentul în care dorești să apelezi la un serviciu, fie el medical sau de altă natură, este important să afli părerea celor care au beneficiat deja de serviciul respectiv, atât pentru a cunoaște calitatea acestuia, cât și pentru a afla la ce să te aștepți. Recenziile sau review-urile pot fi regăsite pe paginile clinicilor sau pot fi solicitate punctual prin intermediul unor rețele de socializare.

În general, pacienții au tendința să ceară referințe rudelor sau prietenilor, în cazul acestora fiind vorba de un grad superior de încredere, însă în multe situații, recenziile necunoscuților se pot dovedi extrem de utile. De asemenea, este importantă lecturarea atât a recenziile pozitive, cât și a celor negative pentru a-ți putea crea așteptări realiste.

Distanța față de domiciliu

Trăim într-o societate extrem de ocupată, iar scurtarea distanțelor parcurse între diferite obiective zilnice este o modalitate prin care îți poți eficientiza programul. În general, pacienții caută clinici medicale care să fie cât mai aproape de domiciliu din motive de confort și conveniență.

Prețul serviciilor

Prețurile serviciilor căutate reprezintă un criteriu important în alegerea clinicii stomatologice, iar nivelul de preț considerat acceptabil de un pacient este legat, în general, de venitul acestuia. Consultă lista de prețuri a clinicii înainte de a solicita o programare pentru a te asigura că se potrivește așteptărilor și posibilităților tale.

Programul

Cu cât programul clinicii este mai lung, cu atât crește probabilitatea ca acesta să se plieze pe programul pacientului. De exemplu, unii pacienți vor alege doar clinicile care au program sâmbăta deoarece este singura zi în care pot acorda timp din programul lor zilnic consultului stomatologic.

În concluzie, este important ca în procesul de alegere a unei clinici stomatologice să se țină cont de elemente precum: calitatea actului medical, prețul și accesibilitatea serviciilor, locația clinicii și programul acesteia, dar și de experiența pacienților care au trecut pragul clinicii respective. 

Surse informative

“5 Tips for Choosing a Dental Clinic.” Highgate, 17 Feb. 2021, www.highgatedental.com/5-tips-for-choosing-a-dental-clinic/.

Sanatate

mască

De ce spun specialiștii că masca este obligatorie. Și-au schimbat părerea față de începutul pandemiei

Dacă la începutul pandemiei, specialiștii în sănătatea spuneau că trebuie să porți mască numai dacă ai probleme de natură respiratorie, [...]

Sanatate

Coronavirus

Covid-19 are noi simptome? Ce spun specialiștii

Febră mare, tuse seacă, respirație îngreunată. Acestea au fost primele simptome anunțate de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind definitorii [...]

Lifestyle

Ioana Maria Moldovan, dieta cu care a slăbit 5 kilograme în doar câteva săptămâni 

Ioana Maria Moldovan este o femeie foarte frumoasă care recunoaște cu sinceritate că nu a fost niciodată o femeie „șnur”, ci [...]