Relațiile intime în trimestrul unu, doi și trei de sarcină

O femeie care este ținută în brațe de soțul ei
Un lucru despre care se tot spune că se va îmbunătăți în sarcină și se pare că este și adevărat e că sexul va părea dintr-o dată și mai atrăgător / Pexels

Viața ta sexuală s-ar putea schimba atunci când ești însărcinată. Ai mai jos câteva detalii despre ce înseamnă relațiile intime în trimestrul unu, doi și trei de sarcină, schimbarea libidoului, inducția naturală și multe altele.

Atunci când rămâi însărcinată începi să auzi tot felul de lucruri despre tot ceea ce se întâmplă cu tine, așa că este greu să știi ce să mai crezi.

Relațiile intime în trimestrul unu, doi și trei de sarcină

Un lucru despre care se tot spune că se va îmbunătăți în sarcină și se pare că este și adevărat e că sexul va părea dintr-o dată și mai atrăgător. De asemenea sunt șanse să fie și ultimul lucru pe care îl ai în minte. Adevărul este că s-ar putea să experimentezi schimbări în ceea ce privește apetitul sexual pe măsură ce sarcina progresează.

Sex în primul trimestru

Studiile au arătat o scădere treptată a relațiilor intime cu de la perioada dinainte de sarcină până la începutul sarcinii și apoi la sfârșitul sarcinii. Mai multe lucruri ar putea cauza acest lucru, iar cele mai comune sunt:

  • greaţă
  • oboseală
  • frica de avort spontan sau de a face rău copilului nenăscut
  • lipsa de interes
  • disconfort
  • stângăcia fizică
  • frica de infecție
  • frica de rupere a membranei.

Nu e de mirare că sarcina îți afectează viața sexuală, până la urmă se întâmplă multe schimbări în corpul unei femei.

Pe de altă parte, unele femei descoperă că au o dorință sexuală mai mare decât înainte de a fi însărcinate. Deci relațiile intime în trimestrul unu, doi și trei de sarcină sunt o surpriză pentru viitoarele mămici, la fel și calitatea lor.

Unele cupluri și-ar putea imagina că sexul în această perioadă crește riscul de avort spontan. Cu toate acestea, specialiștii susțin că este sigur să faci sex în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care medicul te-a sfătuit să nu o faci.

Sex în al doilea trimestru

Dorința și obiceiurile sexuale ale femeilor variază și în al doilea trimestru. În această etapă, cuplurile ar putea descoperi că își reaprind flacăra pasiunii. Femeile pot descoperi că libidoul lor crește pentru că și-au acceptat corpul de gravidă cu toate schimbările lui sau poate scădea.

Un studiu a sugerat că cuplurile s-au simțit mai în siguranță în timpul relațiilor intime în timpul sarcinii. S-ar putea izola pentru a se concentra asupra relației lor. Același studiu a mai raportat că o cincime dintre cupluri se confruntă cu o „criză de cinci luni”. Ei au sugerat că acest lucru se poate întâmpla, deoarece unele femei se pot concentra spre ceea ce simt în interior, ceea ce îi poate face pe partenerii lor să se simtă izolați. Din păcate, acest lucru poate cauza dificultăți în relația de cuplu.

În plus, același studiu a spus că o cincime dintre femei au descoperit orgasmul pentru prima dată în timpul sarcinii. Multe cupluri folosesc dorința sexuală crescută a femeilor pentru a experimenta poziții sexuale, jocuri, fantezii și alte plăceri reciproce.

Unele cupluri nu se simt confortabil cu ideea de a face sex în timpul sarcinii și vor decide să nu facă acest lucru. Ei s-ar putea abține de la actul sexual în sine, dar totuși folosesc alte moduri și mijloace de a se simți satisface pe timpul sarcinii.

Sex în al treilea trimestru

În timp ce interesul bărbaților pentru sex rămâne și în timpul celui de-al treilea trimestru, activitatea sexuală scade.

În al treilea trimestru, multe femei sunt îngrijorate că orgasmele le fac uterul să se contracte. De asemenea, se pot îngrijora cu privire la poziție, la sentimentul că nu mai sunt atractive sau cu privire la satisfacția sexuală a partenerului lor. Multe femei consideră că sexul este mai dificil în această perioadă. Totul e din cauza disconfortului din diferitele poziții sexuale, a congestiei pelvine și a angajării copilului lor în pelvis.

Travel

plajă

Topul celor mai frumoase plaje din lume în 2020

Topul celor mai frumoase plaje din lume anul acesta a fost anunțat, iar clasamentul s-a alcătuit pe baza review-urilor și [...]

Sanatate

stomatolog

5 criterii de care să ții cont în alegerea unei clinici stomatologice

Vizita regulată la dentist este esențială pentru sănătatea ta orală și este important să apelezi la ajutorul medicului stomatolog preventiv, [...]

Interventii si terapii

Dr. Eyüp BOZKURT

Rinoplastia hibridă micro tehnică – ce este și cum se realizeză intervenția care nu învinețește și umflă fața

Rinoplastia este o operație de înfrumusețare facială care trebuie să ducă la un nas bine proporționat cu fața, despre care [...]