90% dintre fibromele uterine pot fi tratate non-chirugical. Dr. Rareș Nechifor explica beneficiile embolizarii.

Dr. Rares Nechifor
Dr. Rares Nechifor

Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională, semnalează că 90% dintre fibroamele uterine depistate se pot trata și în România minim invaziv și non-chirurgical prin procedura de embolizare, considerată a fi ”medicina viitorului”, prin care se evită anestezia generală, inciziile, pierderea integrității corporale, recuperarea prelungită și toate riscurile și complicațiile asociate chirurgiei.

Româncele trebuie să știe că există și embolizarea ca tip de tratament pentru a trata fibromul uterin, ba chiar că este pusă pe primul loc în alegerile femeilor ca procedură de eradicare a fibromului si recunoscuta de către Societatea Americană de Ginecologie încă din 2008. Există mai multe metode de tratament eficiente în cazul diagnosticului de fibrom uterin, care se recomandă în funcție de particularitățile fiecărui caz, însă la noi în țară istoric se practică recomandarea de histerectomie care impactează pacientele radical și cu urmări ireversibile fizic, psihic și social fără a fi necesar. 90% dintre fiboramele uterine se pot trata non-invaziv, non-chirurgical, rapid și fără riscuri de recidivă prin embolizare, procedură cu o istorie de 20 de ani în lume în care și-a dovedit eficiența.”, declară dr. Rareș Nechifor, medicul român cu cea mai mare experiență la nivel european în terapia fibromului uterin prin embolizare.

Dr. Rareș Nechifor: ”Fibroamele pot fi tratate ușor și eficient prin embolizare, o procedură de Radiologie Interventională, minim invazivă!”

Fibromul uterin este, în urma incidenței înregistrate în întreaga lume, cea mai frecventă tumoră a sistemului reproductiv feminin, peste 30% dintre femei descoperind că suferă de unul sau mai multe fibroame uterine, aproape jumătate dintre acestea fiind la vârstă activă, între 20 și 50 de ani. ”Fibroamele pot fi tratate ușor și eficient prin embolizare, o procedură de Radiologie Interventională, minim invazivă, prin care evităm anestezia generală, inciziile, recuperarea prelungită și toate riscurile și complicațiile asociate chirurgiei. Procedura de embolizare necesită o singură zi de spitalizare și 3 zile de recuperare. Pacienta rămâne întreagă și își păstrează fertilitatea și fluxul activităților de zi cu zi.”, semnalează dr. Rareș Nechifor, unul dintre pionierii radiologiei intervenționale din România și membru fondator al Societății Române de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România (2009), cu peste 10 000 de intervenții endovasculare realizate cu succes.

Dr. Rares Nechifor
Dr. Rares Nechifor

Dr. Rareș Nechifor: ”Aproximativ 90% dintre femeile cu fibrom uterin simptomatic pot beneficia de tratamentul prin embolizare”

Embolizarea, potrivit dr. Rareș Nechifor, este recomandată indiferent de numărul fibroamelor, de poziția sau de dimensiunea lor. ”Procedura de embolizare constă în închiderea ramurilor mici arteriale din interiorul fibroamelor. Astfel acestea nu mai sunt hrănite cu sânge și intră într-un proces de involuție și resorbție. Uterul sănătos își păstrează vascularizația normală. Procedura se practică de peste 20 de ani și este recunoscută ca una dintre procedurile de primă alegere în terapia fibromului uterin. Aproximativ 90% dintre femeile cu fibrom uterin simptomatic pot beneficia de tratamentul prin embolizare”, consideră dr. Rareș Nechifor, medicul care a dus România pe un loc fruntaș în Europa cu cele peste 7000 de intervenții realizate de embolizare a fibromului uterin, o procedură minin-invazivă, non-chirurgicală de Radiologie Intervențională, considerată a fi “chirurgia” viitorului.

Dr. Rareș Nechifor insistă asupra accesului la informare al femeii din România care trebuie să știe că soluțiile terapeutice în cazul diagnosticului de fibrom sunt variate, iar ele trebuie să țină cont de dorințele și obiectivele pacientei, precum dorința de a avea un copil, dorința de a-și păstra uterul, de a evita anestezia generală, de a beneficia de o procedură minim-invazivă, care să îi permită o recuperare rapidă și, nu în ultimul rând, de dorința de a elimina riscul de apariție a cancerului. ”Față de chirurgia clasică, prin embolizarea fibromului uterin se elimină pierderea integrității corporale, se reduc perioada de recuperare și riscul complicațiilor post-chirurgicale, crește calitatea vieții, se rezolvă rapid, fără urmări și fără recuperare lungă problema de sănătate și se oferă garanție pe viața, prin lipsa recidivelor”, subliniază dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională, cu peste 20 de ani de experiență, un reper profesional internațional și formator a peste 300 de radiologi intervenționiști din 27 de țări ale lumii.

Sanatate

CBD

(P) Principalele beneficii ale uleiului CBD

CBD-ul este cunoscut pentru potențialul său terapeutic în cazul diverselor maladii și nu este surprinzător faptul că acest compus extras [...]

Interventii si terapii

operație

Transplant în premieră în România: Un copil de 14 ani salvat de un bebeluş de 10 luni aflat în moarte cerebrală

Un băiat de 14 ani din judeţul Bacău, cu afecţiuni renale grave, va duce o viaţă normală după ce părinţii [...]

Afectiuni

inima

Ce semne pot indica riscul unei boli de inimă?

Bolile de inimă reprezintă un termen-umbrelă în care sunt incluse mai multe patologii. De aceea, și paleta de semne ce [...]