Atenționare din partea OMS! Ce trebuie să facă pacienții vindecați de Coronavirus

femeie cu masca in metrou
Photo by Anna Shvets from Pexels

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Cum numărul cazurilor crește de la o zi la alta, responsabilii iau în calcul să fie testate și alte categorii de persoane, nu doar cele care au intrat în contact cu bolnavii.

MS a recomandat persoanelor infectate cu COVID-19 să se izoleze timp de 2 săptămâni după ce încetează să se simtă rău

Miljana Grbic, reprezententul OMS în România a declarat pentru Mediafax că pacienții care s-au vindecat de COVID-19 mai pot fi contagioși chiar și după ce nu mai prezintă simptome: „Deoarece persoanele infectate cu COVID-19 pot încă să-i infecteze pe ceilalți după ce încetează să se simtă bolnavi, OMS a recomandat persoanelor infectate cu COVID-19 să se izoleze timp de 2 săptămâni după ce încetează să se simtă rău„.

Un pacient infectat cu coronavirus este declarat vindecat după testarea negativă de două ori folosind testarea PCR cu probe colectate la cel puțin 24 de ore distanță. Miljana Grbic mai spune că dacă cei declarați vindecați nu au posibilitatea să se testeze după izolare, aceștia sunt rugați să rămână izolați încă 2-4 săptămâni după ce nu se mai simt rău.

Guvernul le reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Noutati

Dr. Îlker Hahramanoglu: „Cancerul de ovare este cel mai periculos pentru ca nu da semnale!”

Si-a dedicat intreaga cariera studiului si specializarii intr-un domeniu extrem de vast: chirurgia oncologica ginecologica. Dr. Ilker Hahramanoglu, unul dintre [...]

Sanatate

Labioplastia, operația cu cel mai mare procent de creștere. Ce probleme rezolvă această intervenție?

Labioplastia este operația cu cel mai mare procent de creștere. Conform statisticilor oficiale ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery) [...]

Afectiuni

emotii

Burnout. Simptomele unei boli ”inexistente”

Dupa ce s-au inregistrat la nivel Mondial tot mai multe decese din cauza epuizarii, OMS a inclus burnout-ul pe lista [...]