(P) Cum știi dacă ești “candidatul” potrivit pentru implanturi Fast and Fixed

Procedura de implant dentar este o modalitate de înlocuire a dințlilor lipsă sau deteriorați. Tratamentul oferă beneficii pe termen lung și conferă danturii un aspect natural, redându-i funcționalitatea.

În timp ce intervențiile clasice de implant dentar necesită o serie de vizite la cabinet pe parcursul mai multor luni, procedura modernă Fast and Fixed permite pacienților să experimenteze imediat avantajele unei danturi complete.

Cum poții știi, însă, dacă ești ”candidatul” potrivit pentru un astfel de implant?

1. Dantura ta este incompletă

Cu siguranță că, dacă ai auzit despre implanturile dentare în aceeași zi, știi deja care este rolul lor. Și totuși, trebuie să subliniem faptul că, dinții pierduți care urmează a fi înlocuiți cu implanturi rapide ar trebui să fie extrași recent sau, din contră, să fi fost extrași de suficient timp încât gingiile să fie deja vindecate. Totodată, foarte important de menționat este că, dacă ai obturații dentare sau alte probleme stomatologice ele trebuie tratate înainte de operație.

2. Pui preț pe aspectul tău fizic

În general, printre pacienții sistemelor de implanturi Fast and Fixed se numără și cei care sunt foarte preocupați de aspectul lor fizic. Aceștia își doresc să beneficieze de o restaurare rapidă a zâmbetului și, totodată, să-și recapete funcționalitatea dentară (fie ea și provizorie).

Prin urmare, atunci când mai mulți dinți nu pot fi recuperați prin alte metode de tratament, implanturile rapid rămân cea mai eficientă soluție – și poate chiar cea mai accesibilă din punct de vedere al costurilor.

3. Ai obiceiuri corecte legate de igiena orală

Persoanele care adoptă o rutină sănătoasă de igienă orală sunt candidații perfecți pentru procedura care oferă dinți ficși în aceeași zi. În această categorie îi putem include chiar și pe purtătorii de implanturi dentare. Practic, vorbim despre aceia dintre ei care își doresc să scape de curățarea frecventă a protezelor, precum și de zâmbetul nefiresc. Un alt disconfort major care i-ar putea determina pe pacienții cu proteze să apeleze la înlocuirea lor cu dinți ficși este fenomenul de retracție gingivală care apare în timp și care schimbă fizionomia.

4. Ai ignorat frecvent măsurile de igienă dentară

Cu atât mai mult, implanturile în aceeași îți sunt dedicate dacă ai ignorat, pentru un timp îndelungat, rigorile igienei dentare. În acest caz, este posibil să fii trecut prin numeroase extracții dentare, iar intervenția de implantare dentară să fie indispensabilă. Implanturile Fast and Fixed pot proteja osul existent și pot oferi o alternativă durabilă de înlocuire a dinților pierduți sau irecuperabili din diverse motive.

5. Suferi de bruxism

Bruxismul este o afecțiune frecventă care poate pune în pericol sănătatea dinților naturali. Conform studiilor, aproximativ 30% din populație suferă de această problemă dentară. Dacă te numeri printre cei se confruntă cu acest automatism masticator ce se manifestă involuntar, în special pe durata nopții, este foarte posibil ca, la un moment dat, să fii nevoit să optezi pentru un sistem de implanturi Fast and Fixed, având în vedere că în timp dinții se macină.

Noutati

Dr, Predescu

Robotul Mako: viitorul chirurgiei ortopedice

Din momentul în care chirurgia robotică și-a făcut intrarea în ortopedie, această disciplină medicală a depășit noi bariere de performanță, [...]

Noutati

obezitate

De ce avem atât de mulți oameni supraponderali în România. Veniturile și educația, printre factori.

Cel mai recent studiu arată că, în România, peste jumătate din populația adultă este supraponderală, iar aproape 20% a depășit [...]

Afectiuni

plajă

Hepatita A: cauze, simptome și măsuri de prevenire

Regulile de bază ale igienei sunt cele mai sigure măsuri de prevenire ale hepatitei de tip A. Spălarea corectă a [...]