Pe ce salarii pleacă asistenții medicali la muncă în străinătate?

Photo: igmur.com

Un asistent medical care vrea să aplice pentru un job în străinătate se așteaptă să primească un salariu cuprins între 2.300-3.500 euro net pe lună, plecând de la premisa că profesia de asistent medical este una dintre cele mai bine recompensate. La acest salariu se adaugă alte beneficii precum: cazare, masă, transport, asigurare medicală. Nu este obligatoriu să se acorde toate aceste beneficii. Țările care sunt în căutare în permanență de personal calificat în domeniul medical sunt: Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția.

Cât câștigă un asistent medical în Germania?  În această țară pentru poziția de asistent medical se pleacă de la un salariu minim de 1.800 de euro și se poate ajunge până la 3.000 de euro. În Elveția salariul de asistent medical poate ajunge și la 6.000 de euro, în funcție de competențele și responsabilitățile angajatului. 

Salariile pentru profesia de asistent medical se dau în funcție de vârstă, iar regula este foarte simplă, cu cât ești mai înaintat în vârstă cu atât ești plătit mai bine pentru că se pleacă de la ideea că ai mai multă experiență și mai multe cunoștințe. De asemenea, salariile sunt justificate și printr-o responsabilitate crescută în cazul profesiei de asistent medical în străinătate. 

În alte state europene asistenții medicali au un număr optim de pacienți de care trebuie să aibă grijă. Acest lucru înseamnă că asistenții trebuie să aibă timp pentru acești pacienți și să se ocupe realmente de ei.  

Asistenții medicali din centrele de îngrijire au ca scop îngrijirea pacienților care nu se mai pot îngriji singuri. Asistenții medicali din Germania îi ajută pe pacienți să aibă o viață independentă, îi îngrijesc în funcție de afecțiunile pe care aceștia le au, administrează tratamente medicamentoase în conformitate cu prescripțiile medicale, însă nu și tratamente injectabile (numai în cazul în care asistentul are o calificare în acest sens).

În toate cazurile, un asistent medical care își desfășoară activitatea într-o altă țară europeană are o fișă a postului foarte clară, sarcinile sunt simple și ușor de îndeplinit. În general, un asistent medical trebuie:

  • să furnizeze pacientului îngrijire, prevenție, recuperare, în funcție de starea de sănătate a acestuia și de prescripțiile medicale.
  • să efectueze proceduri medicale și tratamente recomandate de medicul pacientului.
  • să asiste medicul pe durata intervențiilor.
  • să asigure condițiile care țin de igiena locului de muncă.

În multe state europene se pleacă de la ideea că persoanele în vârstă trebuie să fie îngrijite de personal calificat, fie în centre de îngrijire, fie la domiciliu. Centrele de îngrijire sunt bine organizate, la standarde înalte, iar persoanele în vârstă care ajung acolo nu duc lipsă de nimic.

Foarte importantă este și legătura dintre asistentul medical și medicul pacientului. Nu există o relație de subordonare între aceștia, ci de colaborare, interesul lor fiind starea de sănătate a pacientului pe care îl au în îngrijire. Cu toate acestea, medicul este cel care decide tratamentele și tipul de îngrijire de care are nevoie pacientul, iar asistentul primește indicații cu privire la tratament și îngrijire. În plus, asistentul medical este responsabil de îngrijirea pacientului, administrarea tratamentelor, recuperarea și igiena acestuia. 

În mod evident există multe avantaje în ceea ce privește funcția de asistent medical în străinătate. Sunt foarte multe oportunități de dezvoltare personală și de carieră, iar procesul de angajare în Germania sau într-o altă țară europeană este destul de ușor.

Afectiuni

dureri

6 dureri banale care nu trebuie ignorate niciodată

Mulți oameni pun pe seama altor lucruri dureri pe care le consideră comune. O banală durere de braț sau umăr [...]

Lifestyle

călcâie

De ce se crapă călcâiele. Cum să eviți această problemă

Pielea de pe talpă se crapă ușor din cauza faptului că nu are nicio glandă care să secrete uleiuri să [...]

Dezvoltare personala

statul de plata

Ce ar trebui să știi despre statul de plată

Statul de plată serveşte ca document pentru calculul sumelor datorate salariaţilor de către angajator, precum și ca document justificativ de [...]