Când va fi gata vaccinul anti CORONAVIRUS

vaccin coronavirus
Imagine de Martin Lopez via Pexels

Numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a trecut de 100.000 în întreaga lume, iar numărul deceselor depășește deja 5.000. Organizația Mondială a Sănătății a declarat situația actuală drept pandemie, printre țările afectate numărându-se și țara noastră, unde numărul oamenilor infectați crește de la o oră la alta, iar până în acest moment sunt peste 80 de persoane cu COVID-19.

Află din articolul de mai jos toate informațiile de care ai nevoie:

Din păcate, până în acest moment nu există un tratament sau medicament specific pentru tratarea Coronavirusului, dar oamenii de știință lucrează neîncetat pentru a obține acest lucru cât mai curând posibil.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național al Alergiei și Bolilor Infecțioase a declarat în timpul unei audieri în Congresul American că un vaccin împotriva Coronavirusului nu poate să fie pus pe piață mai devreme de 18 luni.

Acesta a povestit și explicat în detaliu care sunt fazele dezvoltării unui vaccin și a spus că timpul necesar nu poate fi comprimat pentru că acest lucru înseamnă că se ard niște etape importante și în acest fel se compromite și calitatea acestuia: „Cine crede că îl poate face mai rapid înseamnă că arde etape, și asta e în detrimentul găsirii soluției corecte„.

Acesta a mai adăugat că medicamentele care să amelioreze starea persoanelor infectate ar putea apărea însă mai repede.

După ce oamenii de știință din Canada au primit resurse financiare importante pentru a realiza un vaccin anti-coronavirus, se pare că în acest moment acesta se află în stadiul de testare. Cercetătorii care lucrează la acest vaccin provind din regiunea Saskatchewan din Canada. Deşi ar mai putea dura cel puţin un an până să fie gata, a fost confirmat faptul că vaccinul este testat pe animale în acest moment.

După ce faza testării pe animale este finalizată, oamenii de știință vor trimite vaccinul pentru studii clinice înainte ca el să fie folosit pe oameni.

În același timp, Israelul a anunțat că este pe cale de a testa un vaccin oral pentru coronavirus.

Pentru a evita situațiile neplăcute, încearcă să te informezi numai din surse sigure:

Timp liber

asistentă medicală

Și-a tratat pacienții în bikini, iar acum a creat o nouă modă. Cine este asistenta medicală care a luat internetul cu asalt

Asistenta medicală din Rusia care a ales să își îngrijească pacienții infectați cu coronavirus într-un halat transparent a avut parte [...]

Sport

serban damian

Ce tip de sport te ajuta sa slabesti? Medicul nutritionist Serban Damian iti ofera raspunsul!

Procesul de slabire este unul complex si pe langa regimul alimentar personalizat, sportul joaca un rol esential in obtinerea rezultatelor [...]

Sanatate

uleiuri esentiale

Ce sunt uleiurile esențiale, ce efecte au și care este adevărul despre ele

Chiar dacă de-a lungul timpului uleiurile esențiale au fost folosite ca adjuvante în prepararea diverselor parfumuri sau creme, în ultimul [...]