Numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a trecut de 100.000 în întreaga lume, iar numărul deceselor depășește deja 5.000. Organizația Mondială a Sănătății a declarat situația actuală drept pandemie, printre țările afectate numărându-se și țara noastră, unde numărul oamenilor infectați crește de la o oră la alta, iar până în acest moment sunt peste 80 de persoane cu COVID-19.
Din păcate, până în acest moment nu există un tratament sau medicament specific pentru tratarea Coronavirusului, dar oamenii de știință lucrează neîncetat pentru a obține acest lucru cât mai curând posibil.
Anthony Fauci, directorul Institutului Național al Alergiei și Bolilor Infecțioase a declarat în timpul unei audieri în Congresul American că un vaccin împotriva Coronavirusului nu poate să fie pus pe piață mai devreme de 18 luni.
Acesta a povestit și explicat în detaliu care sunt fazele dezvoltării unui vaccin și a spus că timpul necesar nu poate fi comprimat pentru că acest lucru înseamnă că se ard niște etape importante și în acest fel se compromite și calitatea acestuia: „Cine crede că îl poate face mai rapid înseamnă că arde etape, și asta e în detrimentul găsirii soluției corecte„.
Acesta a mai adăugat că medicamentele care să amelioreze starea persoanelor infectate ar putea apărea însă mai repede.
Realizarea vaccinului, următorul țel OMS
După ce oamenii de știință din Canada au primit resurse financiare importante pentru a realiza un vaccin anti-coronavirus, se pare că în acest moment acesta se află în stadiul de testare. Cercetătorii care lucrează la acest vaccin provind din regiunea Saskatchewan din Canada. Deşi ar mai putea dura cel puţin un an până să fie gata, a fost confirmat faptul că vaccinul este testat pe animale în acest moment.
După ce faza testării pe animale este finalizată, oamenii de știință vor trimite vaccinul pentru studii clinice înainte ca el să fie folosit pe oameni.
În același timp, Israelul a anunțat că este pe cale de a testa un vaccin oral pentru coronavirus.
Pentru a evita situațiile neplăcute, încearcă să te informezi numai din surse sigure!
Vaccinul sperat a apărut un an mai târziu
Din fericire, la patru ani după pandemia din 2020, vaccinul a fost pus pe piață. Astra Zeneca, Pfizer, Modena și Johnson and Johnson au realizat 4 vaccinuri împotriva COVID19. Din fericire, structura virusului s-a ameliorat și acum e considerat precum o răceală.