Peste 20.000 de părinţi şi copii au făcut sport acasă cu kinetoterapeuţi

Echipa de kinetoterapeuţi a Asociaţiei Kineto Bebe a fost alături de copii şi părinţi încă din primele zile de izolare acasă. Ei au propus părinţilor zi de zi exerciţii adaptate vârstei copiilor şi lucrului în casă, atât în rubrica „Facem sport acasă” de la Itsy Bitsy FM, cât şi online. Tinerele mame care au născut în această perioadă au beneficiat de webinarii gratuite online cu specialiştii de la KinetoBebe, iar pentru părinţii cu copii, care începuseră deja programe de recuperare pediatrică, a fost lansat KINETOTEL.

În zilele de izolare în casă toţi copiii au avut şansă să înceapă cu energie programul zilei ascultând rubrica radio „Facem sport acasă” de la Itsy Bitsy FM. Specialiştii Kineto Bebe au fost atât de entuziasmaţi de reacţia copiilor încât au ales să rămână alături de ascultătorii radio şi în lunile următoare. Pentru a preveni efectul sedentarismului, lipsei de mişcare de la grădiniţă sau de la şcoală, efectul orelor prelungite în faţă ecranelor, cei mici sunt încurajaţi cu veselie să facă cel puţin de două ori pe zi exerciţiile recomandate de kinetoterapeuţi, care sunt îmbrăcate în formă de joacă.

Tot în perioadă pandemiei cei mai tineri părinţi, mamele care au născut de curând au primit susţinere de la Asociaţia Kineto Bebe, care oferă gratuit întâlniri online, cu informaţii despre ce au de făcut cu cei mici, pentru a-i ajuta să se dezvolte sănătos. Aceste webinarii vor continua şi după ridicarea stării de urgenţă.

Kinetoterapeuţii oferă consiliere gratuită părinţilor

Mulţi copii care erau în programe de recuperare pediatrică au fost nevoiţi să întrerupă aceste şedinţe de kinetoterapie în perioadă de izolare. Pentru păriţii acestora Asociaţia Kineto Bebe a lansat de curând KINETOTEL, serviciul gratuit de asistenţă telefonică a persoanelor care au nevoie de îndrumarea unui kinetoterapeut. Kinetoterapeuţii coordonaţi de Iulian Nicolae, oferă consiliere gratuită părinţilor până la momentul redeschiderii centrelor Kineto Bebe.

„Am făcut în aceste luni toate eforturile să fim alături de publicul nostru, părinţi şi copii, chiar dacă am stat cu toţii în izolare. Ştim ce efect are lipsă de mişcare şi statul în casă pentru copii, de aceea am fost şi mai creativi în a inventa noi şi noi metode de a încuraja părinţii să facă acasă cu cei mici, exerciţii fizice adaptate vârstei copilului. Cu nerăbdare ne pregătim de întâlnirea cu pacienţii noştri, în cele trei centre din Bucureşti, dotate cu aparatura care oferă un mediu sigur pacienţilor noştri.” declară Raluca Chişu, fondatoarea Asociaţiei Kineto Bebe.

Citește și: Spasmul hohotului de plâns: cauze și riscuri

Lifestyle

casa feng shui

Renovarea casei în stil Feng Shui: 2 reguli importante și materialele de bază

Feng Shui este un termen care provine din cultura chineză și face referire la ideea de conlucrare a vieții cu [...]

Afectiuni

adenomioza

Adenomioza, o problemă de sănătate greu de diagnosticat

Femeile se confruntă cu o mulțime de probleme de sănătate, mai ales în zona aparatului reproducător. Este o zonă sensibilă, [...]

Timp liber

ten

Te speli corect pe față? Greșelile care îți distrug tenul

Tenul se numără printre acele părți ale corpului care au nevoie de o îngrijire ca la carte, dar medicii dermatologi [...]