Blefaroplastia, soluția estetică pentru pleoapele “căzute”! Cine o poate face și ce presupune ea?

ochi
Photo by Pexels

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală ce  îți corectează pleoapele “căzute”, operație ce are efecte spectaculoase! Cine poate apela și ce presupune această operație ne spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

“Blefaroplastia este una dintre operațiile estetice cu “vechime”, ce se realizează cu succes încă din anii ”70, iar rezultatele sunt extrem de mulțumitoare”, spune specialistul. 

Blefaroplastia, operația care-ți șterge anii de pe chip 

Blefaroplastia corectează excesul de piele și grăsimea de la ochi, reușind astfel să-ți șteargă anii de pe chip.  

“Este procedura estetică ce corectează excesul de piele și grăsime, acele “pungi” la ochi, la nivelul pleoapelor superioare, cât și cele inferioare, redând aspectul tânăr și energic al feței. Se poate ridica colțul extern al pleoapelor și se pot ridica sprâncenele căzute.

Daniela Diveica
Dr. Daniela Diveică

Cu blefaroplastia chirurgicală se pot corecta pielea căzută (ptoza) de la nivelul pleoapei superioare, uneori afectând vederea; “pungile” de sub ochi; depozite de grăsime în exces de la nivelul pleoapei superioare; pleoapa inferioară căzută (ptoza) care evidențiază “albul” ochiului sub iris; pielea în exces și ridurile fine ale pleoapei inferioare”, spune Dr. Daniela Diveică.

Cine poate face blefaroplastie?

Această operație durează 1-2 ore si poate fi realizată cu anestezie locală sau generală, de regulă când se operează ambele pleoape sau se asociază cu alte proceduri. De obicei, această operație nu necesită spitalizare.

Blefaroplastia îmbunătățește dramatic aspectul feței, corectând pleoapele căzute, “pungile” de sub ochi, prin repoziționarea mușchilor, redistribuirea depozitelor de grăsime și, când este cazul, excizarea excesului de grăsime. Cel mai adesea, blefaroplastia se adresează unei persoane adulte, bărbat sau femeie, cu un țesut facial sănătos, cu dorința reală de a-și îmbunătăți aspectul pielii din jurul ochilor, persoane sănătoase, care nu au boli cu risc vital sau alte afecțiuni ce interferează cu procesul vindecării”, mai precizează chirurgul estetician.

NU pot face operația de blefaroplastie:

Următoarele afecțiuni contraindică intervenția chirurgicală la acest nivel: 

 •  Boli ale ochilor de tipul glaucom, ‘ochi uscați’, desprindere de retina 

 •  Afecțiuni tiroidiene: boală Graves, hiper sau hipotiroidia 

 •  Boli cardiovasculare, hipertensiune arterială sau alte afecțiuni ale sistemului circulator 

 •  Diabet

Dieta si nutritie

floarea pasiunii

7 plante care te ajută să scapi de stres

Stresul este un subiect din ce în ce mai prezent în viețile noastre și de cele mai multe ori ajunge [...]

Sanatate

mască de protecție

Nu mai găsești măști de protecție? Iată cum le poți face chiar tu acasă

Măștile de protecție sunt la mare căutare în această perioadă și cum stocurile sunt deja epuizate peste tot, oamenii încearcă [...]

Lifestyle

față

Te-ai îngrășat la față? Vezi ce trebuie să faci ca să slăbești doar în această zonă

Fiecare corp este unic și are propriul ritm, nu-i așa? Chiar și kilogramele în plus își pun amprenta diferit asupra [...]