Candidoza genitală la bărbați: cauze și simptome

Candidoza genitală la bărbați este o infecție fungică cauzată de o ciupercă numită Candida. Este cunoscută și sub numele de balanită cu Candida. Balanita cu Candida provoacă o erupție roșie cu mâncărimi pe capul penisului.

Candida crește și se dezvoltă în medii calde și umede, cum ar fi prepuțul persoanelor necircumcise. Tratamentul include de obicei o cremă antifungică.

Candidoza genitală la bărbați

O infecție cu candida este o infecție cu o ciupercă care afectează penisul. Termenul medical pentru infecțiile cu candidă care afectează bărbații este balanita cu Candida. Balanita este o inflamație sau o infecție a capului penisului (glandul penisului).

Pielea ta are multe forme de ciuperci care trăiesc pe ea, inclusiv Candida. La oamenii sănătoși, acest lucru de obicei nu provoacă probleme. Dar când există o creștere excesivă a nivelului de candida, aceasta poate săpa sub suprafața pielii. Acest lucru poate provoca o erupție cutanată sau o infecție a pielii.

Pe cine afectează balanita

Balanita cu Candida poate afecta persoanele de orice vârstă. Aproximativ 1 din 25 de persoane desemnate de sex masculin la naștere va dezvolta balanită cu Candida de-a lungul vieții. Afecțiunea va afecta 1 din 30 de oameni necircumcis.

Copiii sub 4 ani și persoanele necircumcise au cel mai mare risc de a fi diagnosticați cu această afecțiune. Balanita cu Candida este mai probabil să apară dacă ai o afecțiune numită fimoză. Fimoza înseamnă că nu poți trage înapoi (retrage) prepuțul peste penis. Odată ce copiii ating vârsta de 5 ani, prepuțul lor devine de obicei mai ușor de retras și nivelul de risc scade.

Cât de frecvente sunt infecțiile cu candida la bărbați

Infecțiile cu candida la bărbați sunt destul de frecvente. Aproximativ 3% până la 11% dintre bărbați vor avea o infecție cu candida în timpul vieții.

Simptomele unei infecții cu candida includ durere, umflături și roșeață în zona inghinală. Alte simptome pot include:

 • Arsură, mâncărime și iritație în jurul capului penisului și sub prepuț.
 • Secreție groasă, albă.
 • Secreții urât mirositoare.
 • Dificultate la tragerea înapoi a prepuțului.
 • Răni sau vezicule pe penis.

După ce ați avut o infecție cu candida, este posibil să observi descuamarea pielii. Infecția îți face pielea mai vulnerabilă.

Factorii de risc care permit candidei să crească sunt:

 • Igiena slabă.
 • Folosirea unor săpunuri dure.
 • Neclătirea săpunului de pe prepuț.
 • Uscarea incompletă
 • Piele iritată sau deteriorată.
 • Parteneri sexuali cu infecții vaginale cu candida.

Infecțiile cu candida sunt mai frecvente la anumite grupuri de oameni. Acestea sunt:

 • O afecțiune care slăbește sistemul imunitar, cum ar fi diabetul, cancerul sau HIV/SIDA.
 • Supraponderalitatea sau obezitatea.
 • Antibioticele ucid bacteriile care trăiesc în mod normal în corp.
 • Ai o infecție cu transmitere sexuală (ITS).

Cum sunt diagnosticate infecțiile cu candida la bărbați

Medicul va efectua un examen fizic. Ei pot fi capabili să diagnosticheze o infecție cu candida uitându-se la penis și prepuț. Dacă ai o erupție roșie, s-ar putea să spună că ai o infecție cu candida.

Medicul poate dori să colecteze un eșantion din zona infectată pentru testare. Acesta va folosi un bisturiu sau un depresor pentru a răzui ușor o parte din pielea din zona infectată. Un patolog va examina proba la microscop pentru a identifica ciuperca.

Cum se tratează infecțiile cu candida la bărbați

Tratamentul pentru infecțiile cu candida poate include un medicament antifungic. Medicul poate recomanda o cremă, loțiune sau unguent antifungic. Poți aplica antifungicul direct pe zona infectată a pielii. Poți cumpăra multe medicamente antifungice fără prescripție medicală.

În unele cazuri, medicul poate recomanda un medicament antifungic administrat pe cale orală sau utilizarea unei creme cu steroizi pentru a ameliora simptomele.

Este important să ai zona inghinală curată și uscată pentru a scăpa de infecția cu candida. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la prevenirea revenirii unei infecții cu candida.

Dacă medicamentele antifungice nu ajută sau ai infecții frecvente cu candida, ia în considerare circumcizia.

Noutati

DWF & Denttaglio – Premiu pentru cea mai bună campanie SEO din Europa în domeniul sănătății

European Search Awards este cea mai importantă competiție de Search din Europa, care premiază cele mai bune agenții și campanii [...]

Noutati

maini cu manusi

Un studiu recent a dezvăluit cât rezistă de fapt în aer Coronavirusul

De luni bune, mai bine de trei, oamenii de știință se străduiesc cu toate forțele să găsească un remediu pentru [...]

Sanatate

picioare

Și tu le ai așa? Ce spun medicii despre faptul că ai al doilea deget de la picior mai lung

Este destul de des întâlnit faptul că oamenii au al doilea deget de la picior mai lung decât primul și [...]